Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Виталий Петров ще е ясно до седмица

Бъдещето на Виталий Петров ще е ясно до седмица

22
0
Виталий Петров,Пирели

Бъдещето на Виталий Петров ще е ясно до около седмица, стана ясно днес на представянето на новите гуми на Пирели за Формула 1 през сезон 2012 г. Руският пилот загуби мястото си в Лотус, където предпочетоха да заложат на Кими Райконен и Ромейн Грожан.

Появата на Петров в Абу Даби на лонча на италианската компания веднага предизвика слух, че вероятно ще стане тест пилот за гумите. Името му се свързва и с отбора на Катерам, като се твърди, че договорът на Ярно Трули не е съвсем сигурен. До момента обаче нищо не е потвърдено официално и затова бе интересно да се потърси мнението на самия състезател.

Все още не мога да кажа какво ще правя тази година. А и да спомена нещо, ще го извъртите по сто начина. Нека изчакаме, моля, поне още седмица. Просто понастоящем не мога да споделя каквото и да е. Искам да остана във Формула 1, защото ако загубя една година връщането ми ще е безкрайно трудно. Затова е толкова важно да си намеря място в Гран при – обясни Петров.

На въпроса защо се е появил на събитието на Пирели (чийто официален тест пилот е Лукас ди Граси), 27-годишният руснак заяви, че е бил поканен от компанията и помолен да е част от събитието.

Присъствието ми включва това да покарам различни коли, да говоря с някои хора, да свърша някаква работа – допълни Виталий.

Моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри намекна, че позиция за Петров има.

Ще видим какво ще стане. Винаги има работа по развитието на гумите и ни е необходим пилот с опит от предходния сезон – заяви той.

Нежеланието на Петров пък да споделя каквото и да е с представителите на медиите при толкова неуточнена ситуация е обяснимо, защото негово интервю направи истински фурор миналата година, тъй като пилотът бе обвинил отбора си в бездействие и куп грешки. То бе дадено минути след финала на надпреварата в Абу Даби и Виталий крайно емоционално обясни, че R31 не се развива повече от половин година, има сериозни пропуски в организацията и работата на тима и на това се дължи липсата на резултати в Лотус Рено. Впоследствие руснакът се извини официално на екипа и заяви, че историята е приключена.