Начало Автомобилни новини Бъдещо Ferrari?

Бъдещо Ferrari?

53
0

Ferrari изненадаха мнозина миналата година, като представиха своя прототип Millichili – концептуален модел, конструиран от пластмаса и картон. Това бе опитът на компанията за суперавтомобили да покаже новата си стратегия за подобряване на имиджа си пред природозащитниците.

Според най-новите материали в италианските медии Millechili ще се превърне в база за следващия суперавтомобил на Ferrari – двуместен модел, тежащ по-малко от 1000 кг, и c V10 агрегат с мощност от 600 к.с. Според специализираното издание “Кар енд Драйвър” по-нова версия на алуминиевата рама от F430 може да си пробие път и в бъдещия модел.

Базата ще бъде удължена на 2.64 м., а аеродинамиката ще бъде видимо оптимизирана. Така новата кола реално ще изглежда доста по-различно в сравнение с MIllechili. Поне на този етап се предвиждат 300 бройки, които да влязат в продажба в началото на 2010 година. Очакваната цена е около 500 000 долара.

Новият модел обаче не е спряган за наследник на Enzo. Всъщност заместникът на суперавтомобила ще бъде базиран на експерименталния FXX, който Ferrari продължават да модифицират.

Също така трансмисията с два съединителя, представена в новия California, вероятно също ще бъде ползвана в повече модели, тъй като този тип технология е доказала, че е ефективна и освен това по-бърза от настоящата трансмисия във Формула 1.