Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бадоер: Аз съм човек, не машина или супермен

Бадоер: Аз съм човек, не машина или супермен

60
0

38-годишният Лука Бадоер, който днес бе най-бавният пилот в квалификацията за Гран при на Европа, бе видимо притеснен в моторхоума на Ферари, когато се изправи пред нас, журналистите, за да обясни какво точно се случи. До мен италиански колеги шумно негодуваха (след явно изразеното си недоволство по време на самата официална сесия), че той бе по-бавен дори от дебютант като Ромейн Грожан или Хайме Алгерсуари (който има един старт зад гърба си). Бадоер обаче обясни спокойно, че е просто човек, че не познава нито пистата, нито колата, че всичко е много по-различно от времето, когато той за последно участва във Формула 1 в края на 90-те години на миналия век.

– Всъщност резултатът е горе-долу такъв какъвто очаквахме. Да, малко съм разочарован, но… Днес все пак бях по-бърз от вчера, направих повече обиколки, свиквам с колата. Вече съм по-уверен. Ако бях направил дори само 2 дни тестове щеше да е различно – заяви италианският пилот.

Лука обясни още, че не се притеснява за това дали ще издържи в състезанието в канската жега във Валенсия. Пилотът каза, че по време на паузата е тренирал интензивно и поне в това отношение не би трябвало да има проблем.

Бадоер призна също така, че колите сега са малко по-сложни за каране с бутоните за KERS и всичко останало и с това също трябва да се свикне, а прекъсването на последната тренировка не му е помогнало.