Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бадоер получи признание от Ферари

Бадоер получи признание от Ферари

27
0
Лука Бадоер,Ферари

Лука Бадоер за последно участва в коледните празненства на Ферари, тъй като напуска отбора след повече от десетилетие като тест пилот на Скудерията. Италианецът получи специално признание от колегите си и лично от президента Лука ди Монтедземоло по време на традиционния обяд в Маранело по време на тържествата.

За един състезател събитието ни има специално значение. В края на годината Лука Бадоер отстъпва поста си на тест пилот, заеман от него в продължение на 13 сезона. Лука бе ключов елемент за много от нашите успехи. Работата му е изключително важна, независимо, че през повечето време е извън светлината на прожекторите, а се състои в изминаването на хиляди километри, даване на предложения и идеи. Искам да му благодаря за всичко, което направи за нас и за начина му на работа, защото заслужава най-високо признание за това, че се трудеше с огромна дискретност и отклони няколко предложения за титулярно място [в други тимове от F1], за да остане част от нашето семейство – заяви маркизът.

Лука получи два специални подаръка: скулптура, създадена от части от всеки болид Ферари, управляван някога от него, както и ФИАТ 500 Трибуто Ферари.