Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бадоер се сбогува с Ферари и тифозите

Бадоер се сбогува с Ферари и тифозите

36
0
Лука Бадоер

Лука Бадоер се сбогува с отбора на Ферари и тифозите след специална демонстрация на автомобилния салон в Болоня. Италианският пилот изкара 11 години като тест пилот на Скудерията и раздялата с Маранело определено не е лесна.

– Демонстрацията бе особено вълнуваща за мен, тъй като е последната ми изява в ролята ми на официален тест състезател на Ферари. От всичко най-много ще ми липсва управлението на болид от Формула 1 – призна Бадоер.

Лука направи две състезания миналата година за Скудерията след тежката контузия на Фелипе Маса в квалификацията за Гран при на Унгария и бе несправедливо обруган от фенове и медии за слабото си представяне. Пилотът в нито един момент не си позволи емоции в опита да помогне на отбора и получи съответното признание, но бе заменен наскоро от младия Жул Бианки.

– Никога не съм бил човек, изявяващ се в светлината на прожекторите. Единственото нещо, което съм преследвал, е да карам кола на лимита й, да намирам възможностите за подобрение. Но това ми липсва от доста време насам, тъй като тестовете са значително ограничени. А единственото ми съжаление е, че успях да направя две състезания. Отборът ми гласува доверие в онзи момент и за това ще им бъде завинаги признателен. За съжаление тогава не бях карал от 10 месеца, а се озовах зад волана на болид, труден за адаптиране – върна се към един от най-трудните си моменти Бадоер.

Накрая Лука заяви, че ще му липсват всички и не може да назове едно-единствено име от целия екип, с който работи повече от десетилетие.