Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Багажът на Лотус пристигна със закъснение в Япония

Багажът на Лотус пристигна със закъснение в Япония

41
0

Товарът на екипа на Лотус пристигна със закъснение за Гран при на Япония. Хората от екипа е трябвало да чакат оборудването си, включително двигателите, стоейки безучастно в питлейна. Докато в същото време останалите отбори спокойно разполагаха нещата си и се приготвяха за началото на състезателния уикенд. Причината отново са забавени плащания, които все пак са били извършени, и в крайна сметка екипът от Инстън, макар и със закъснение, се разположи в падока и боксовете на пистата Сузука.

Наложило се дотогава хората от екипа да разчитат на доброто отношение на съперниците, за да обядват. Пилотите на тима Ромен Грожан и Пастор Малдонадо пък дадоха своите интервюта в дъжда под чадъра, след като хапнаха в моторхоума на Рено. Говорител на отбора обясни, че се е получило „леко забавяне“ заради часовата разлика с Европа и заради проблеми с плащанията.

Според Грожан случилото се няма да попречи на доброто им представяне в неделя. „Хубаво е да видиш как другите отбори си отварят вратите, когато си останал без храна. Момчетата правят всичко по силите си както обикновено, заяви Грожан докато механиците му получаваха закъснелите пратки и започваха тепърва да сглобяват болидите. – Стига да са готови утре за тренировките, ще съм доволен. Това не означава, че не можем да се борим за подиума този уикенд. На Спа също имахме трудности – из гаража ни се разхождаха съдия-изпълнители, а се качихме на почетната стълбичка. Ситуацията ни действително е сложна, защото все още чакаме отговори и потвърждения за бъдещето на тима, но все още не сме загубили духа си“.

В Лотус се надяват да бъдат закупени от Рено в най-скоро време, но засега няма нищо официално и преговорите все още продължават. Същото съответно важи и за финансовите проблеми за тима.

В понеделник след състезанието тимът ще се яви пред съда в Лондон за делото, повдигнато от британските данъчни власти. В Белгия съдия-изпълнители се опитаха да запорират колите им заради неизплатени пари към бившия им резервен пилот Шарл Пик. В Унгария пък тимът получи гумите си в последния момент заради закъснели плащания.