Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бахрейн също въведе ограничения, ФИА следи ситуацията

Бахрейн също въведе ограничения, ФИА следи ситуацията

1396
0
снимка Пирели

Властите в Бахрейн също въведоха ограничения за влизане на хора в страната от държави, където има бум на коронавируса COVID-19. А това може да създаде проблеми за провеждането на състезанието от Формула 1, което е планирано за 20-22 март.

Разпореждането гласи, че чужденци, които са пътували до Италия, Китай, Хонконг, Малайзия, Сингапур, Тайланд и Южна Корея за последните 14 дни, няма да бъдат допуснати на територията на Бахрейн. Мерките са срещу разпространението на вируса. Заради него вече бе отложена Гран при на Китай.

Вчера Виетнам също наложи ограничение за влизане на хора от Китай, Италия, Южна Корея и Иран. В страната трябва да се проведе 3-ият кръг от шампионата на F1 на 3-5 април. Според организаторите въпреки наложената мярка, състезанието ще се състои.

Ограниченията в двете страни могат да създадат сериозни проблеми на Ферари и Алфа Таури. Двата тима са базирани в Италия и голяма част от служителите им са там. И засега не е ясно как те ще бъдат допуснати в Бахрейн и Виетнам.

От ФИА обявиха с официално съобщение, че следят отблизо развитието на ситуацията. Федерацията ще прегледа календара и предстоящите състезания под нейната шапка. Ако е необходимо, централата ще предприеме мерки, за да защити глобалната общност на моторния спорт и широката общественост.

Заради вируса Ферари отмени теста си на 18-цоловите гуми на Пирели, който бе планиран за четвъртък (5 март) на пистата Фиорано.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter