Начало MotoGP News Байндър триумфира в хаотичното спринтово състезание в Испания

Байндър триумфира в хаотичното спринтово състезание в Испания

212
0
Брад Байндър, КТМ
Брад Байндър, снимка Ред Бул Контент Пуул

Брад Байндър триумфира в хаотичното спринтово състезание в Испания. Пилотът на КТМ потегли от четвърта позиция и успя да избегне хаоса в началото на надпреварата на пистата Херес. Това е втори успех за Байндър в спринт от началото на сезон 2023 в MotoGP. Втори и трети финишираха Франческо Баная (Дукати) и Джак Милър с КТМ.

Условията преди началото на спринта в Испания бяха много по-приятни от тези в квалификацията. Температурата на въздуха не 30 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 50. Атмосферата на пистата Херес отново бе на ниво, особено на трибуната на Марк Маркес. За съжаление шесткратният световен шампион не участва в състезателния уикенд за Гран при на Испания заради контузия.

Еспаргаро не направи най-доброто потегляне и загуби позиции от Милър и Байндър. Пилотите на КТМ се изстреляха много добре и заеха първите две позиции след преминаването на първи завой. Зад водещото три се движеха Мартин и Баная

Спринтовата надпревара в Испания бе спряна в края на първата обиколка заради верижна катастрофа на завой №2. В нея бяха замесени Алекс Маркес (Грезини Дукати), Франко Морбидели (Ямаха), Марко Безеки (VR46 Дукати) и Аугусто Фернандес (Tech3 GasGas). За щастие и четиримата бяха невредими след инцидента. Въпреки това рейс контролът реши да развее червен флаг заради запалилия се мотор на Безеки.

Байндър поведе след възобновяването на спринта в Испания. Пилотът на КТМ бе следван от Милър, Еспаргаро, Мартин, Баная и Оливйера. Този път всичко мина нормално и нямаше никакви сблъсъци.

9 тура преди финала на спринта Милър изпревари Байндър и опита да се откъсне. Зад двамата състезатели на КТМ се намираха Баная, Мартин, Еспаргаро, Оливейра, Педроса, Зарко, Маркес и Винялес.

В следващата обиколка Алекс Маркес претърпя нова катастрофа, докато в челото Милър водеше борба с Байндър. Междувременно голяма част от пилотите получиха предупреждения да не нарушават границите на пистата Херес.

В последните обиколки Байндър изпревари Милър и започна да отваря разлика. Австралиецът загуби позиция от Баная малко преди финала и трябваше да се задоволи с третото място в днешния спринт в Испания. Същевременно Байндър записа втори успех в спринтово състезание след този в Аржентина

Четвъри и пети завършиха Хорхе Мартин (Прамак Дукати) и Мигел Оливейра (RNF Априлия). Шести остана Дани Педроса (КТМ), следван от Маверик Винялес (Априлия), Йохан Зарко (Прамак Дукати) и състезателите на VR46 Дукати Марко Безеки и Лука Марини. Алейш Еспаргаро (Априлия) отпадна от спринта 6 тура преди финала.