Начало MotoGP News Еспаргаро на полпозишън в Херес

Еспаргаро на полпозишън в Херес

140
0
Алейш Еспаргаро, Априлия
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Алейш Еспаргаро спечели квалификацията за Голямата награда на Испания в MotoGP. Пилотът на Априлия записа най-бързия тур на пистата Херес за 1:37.260 мин. Втори с изоставане 0.221 сек. финишира Джак Милър с КТМ. Последното място на първа редица бе заето от Хорхе Мартин (Прамак Дукати), който изоставаше с 0.242 сек. от времето на Еспаргаро.

Малко преди началото на квалификацията на Херес стана ясно, че Енеа Бастианини прекратява участието си уикенда. Пилотът на Дукати продължава да чувства болка в едното си рамо и реши да се откаже.

Времето преди началото на Q1 бе облачно и с висока вероятност за дъжд

Франческо Баная даде най-добро време в първия сегмент от квалификация на Херес. Пилотът на Дукати не успя да запише достатъчно добро време в тренировките и трябваше да направи няколко допълнителни обиколки. Заедно с него се класира Брад Байндър.

Първи под чертата остана Марко Безеки (VR46 Дукати), следван от Франко Морбидели (Ямаха) и Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати). На шеста редица се класираха Фабио Куартараро (Ямаха), Раул Фернандес (RNF Априлия) и победителят от основното състезание в Остин Алекс Ринс (LCR Хонда). Последните позиции на стартовата решетка за двата старта на Херес бе заета от Щефан Брадл и Жоан Мир с Хонда, Аугусто Фернандес и Йонас Фолгер (Tech3 GasGas) и Икер Лекуона (Хонда).

Условията в началото на Q2 претърпяха известна промяна. На пистата Херес започна лек дъжд, който се очаква да обърка сметките на някои пилоти и да размести силите.

Лекият дъжд не оказа кой знае какво влияние на пистата Херес и не накара пилотите да използват гуми интермедия. Еспаргаро отново показа отлична скорост и грабна полпозишъна. До него на първа редица застават Милър и Мартин.

Втората редица бе заета от Брад Байндър (КТМ), Франческо Баная (Дукати) и Дани Педроса (КТМ). На трета редица се класираха Мигел Оливейра (RNF Априлия), Йохан Зарко (Прамак Дукати) и Лука Марини (VR46 Дукати). Топ 12 допълниха Маверик Винялес (Априлия), Такааки Накагами (LCR Хонда) и Алекс Маркес (Грезини Дукати).