Начало Автомобили Българска премиера на Mercedes-Benz SLS AMG и E-Class Cabriolet

Българска премиера на Mercedes-Benz SLS AMG и E-Class Cabriolet

154
0

Главният дизайнер на Mercedes-Benz проф. Гордън Вагенер направи официално представяне на Mercedes-Benz SLS AMG и E-Class Cabriolet в Балкан Стар.

При първото си посещение у нас главният дизайнер представи пред медиите темата за очарованието в дизайна на Mercedes и в подкрепа направи детайлна презентация на екстериорния и интериорния дизайн на най-възхитителния нов модел на марката: „крилатият” Mercedes-Benz SLS AMG, който също стъпва за първи път на българска земя.

Проф. Вагенер говори пред журналисти за дизайн-философията на Mercedes, разкри зaщо един Mercedes винаги се разпознава като Mercedes и как дизайнът отразява непреходните ценности на марката и прави автомобилът да изглежда актуален дори след 30 години на пътя. „Ние създаваме автомобили, които притежават премиум качества, типични за Mercedes, и в същото време носят в себе си известна дързост, полъх ирационалност. Но преди всичко един Mercedes никога не отрича, че е Mercedes. Нашата цел е да създаваме ентусиазъм и гордост от притежанието на такъв автомобил” , сподели проф. Вагенер.

Проф. Гордън Вагенер поема ръководството на направление дизайн в Mercedes-Benz в средата на 2008 година. Преди това заема позицията директор стратегически и съвременен дизайн за Mercedes-Benz леки автомобили в Калифорния, където участва в развоя на настоящите A-, B-, C-, CLK-, CLS-, E-, S-, M- и R-Class модели, също така е отговорен дизайнер за спортните автомобили SL, SLK и SLR McLaren.

 

още за Mercedes-Benz SLS AMG и E-Class Cabriolet