Начало MotoGP News Баная: Дукати и Априлия са фаворитите през сезон 2023 в MotoGP

Баная: Дукати и Априлия са фаворитите през сезон 2023 в MotoGP

224
0
Франческо Баная
Франческо Баная, снимка Мишлен

Франческо Баная определи Дукати и Априлия като фаворитите за титлата през сезон 2023 в MotoGP.  Пилотът на Дукати е категоричен, че двата производителя ще бъдат почти непобедими в хода на тазгодишната кампания.

Баная беше най-бърз и в двата тестови дни в Португалия. Действащият световен шампион записа нов неофициален рекорд на пистата Алгарве и даде сериозна заявка за началото на сезон 2023 в кралския клас.

Баная не бе единственият състезател на Дукати, който направи добро впечатление. В Малайзия Лука Марини и Марко Безеки (VF46 Дукати) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати) записаха най-добрите времена в трети дни изпитания. По този начин Дукати окупира първата позиция във всички тестови дни преди старта на тазгодишната капания в MotoGP

Силната зима на Дукати дойде на фона на проблемите на Хонда, КТМ и Ямаха. Последната марка направи някакъв пробив с мотора си за 2023 г. си в последния ден на изпитанията в Поругалия. Въпреки това обаче Фабио Куартараро заяви, че не очаква да бъде фаворит за победата в първите надпревари за тази година.

Поглеждайки към подреждането в края на тестовете, Банaя смята, че Дукати и Априлия са фаворитите в началната фаза на сезон 2023 в MotoGP.

„Дукати и Априлия са фаворитите през сезон 2023 в MotoGP. Те са много конкурентни. Но въпреки това е много трудно да се разбере какво ще се случи в първите няколко старта. Искрено казано сега тестовете не дават толкова ясна представа за разпределението на силите в сравнение с преди години“, сподели Баная.

„Сега гледаме темпото, гледаме всичко, но не знаем кои гуми и коя част от мотора са тествали другите марки. Не знам какво точно ще се случи в края на месеца. Но в момента изглежда, че имаме по-голямо предимство, отколкото миналата година.“

„Все пак не искам да казвам нищо преди състезанието, защото вече направих тази грешка [миналата година] и не искам да я допускам отново“, каза още пилотът на Дукати.

Дукати и Баная са явни фаворити за титлата в началото на новия сезон в кралския клас. Въпреки този факт, италианецът Баня не иска да прави категорични изявления по този въпрос. Световният шампион все пак призна, че е готов да се бори за победата още в първия старт за 2023 г.

„Не обичам да се определям като претендент за титлата и да казвам, че някой е фаворит по време на тестовете, защото реално знаеш каква работа вършат пилотите около теб. Например Марк [Маркес] така и не направи обиколка за време“, заяви Баная.

„Затова е много трудно да се разбере кой къде е. Със сигурност сме готови да се борим за победата ако състезанието беше веднага след изпитанията. Това е ясно. Но при всички случаи повече има няколко състезатели, които са доста конкурентни, за да се борят за челните позиции“, заключи Франческо Баная.

Междувременно Алейш Еспаргаро претърпя операция на дясната пред мишница. Пилотът на Априлия не се чувстваше напълно комфортно по време на изпитанията в Портимао

По-големият брат Еспаргаро премина серия от тестове между вчера и днес в университетската клиника Dexeus в Барселона. В крайна сметка днешната интервенция беше до голяма степен успешна и ще позволи на състезателя да се възстанови преди първото състезание за сезон 2023 в Португалия.

„Алейш Еспаргаро претърпя операция на дясната си пред мишница. Това се дължи заради фиброзна ретракция на фасцията на пред мишницата с компресия на срединния нерв в проксималната трета на пред мишницата. С помощта на микрохирургични техники бе извършена антебрахиална фасциотомия и освобождаване на дъгата на мускула pronator teres. Възстановяването му ще започне още утре“, каза д-р Хавиер Мир.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Aleix 41 (@aleixespargaro)