Начало MotoGP News Баная най-бърз в предсезонните тестове в Португалия

Баная най-бърз в предсезонните тестове в Португалия

172
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная беше най-бърз след края на тестовете в Португалия. Пилотът на Дукати записа обиколка за 1:37.968 мин. Постижението на италианеца е и новият неофициален рекорд на пистата край Портимао. Втори с изоставане от 0.296 сек. финишира Йохан Зарко от Прамак Дукати. Трети остана Фабио Куартараро. Състезателят на Ямаха завърши на 0.334 сек. от времето на Баная.

Португалия прие вторите предсезонни тестове за 2023 г. в MotoGP. Изпитанията се проведоха на пистата Алгарве или по-позната като Портимао. Времето на трасето бе сухо и топло и през двата тестови дни. Това позволи на състезателите от кралския клас да съберат повече полезна информация и да изпълнят своите зададени програми

Тестовете в Португалия не протекоха по най-добрия начин за Фабио Ди Джанантонио. Пилотът на Грезини Дукати претърпя катастрофа в първия ден, заради което се наложи да пропусне втория ден изпитания. Италианецът обаче се чувства добре и се очаква да е на линия за първия старт за сезон 2023, който ще се проведе в края на месеца.

Баная показа отлична скорост и през двата дни изпитания в Португалия. Пилотът на Дукати беше най-бърз както в събота, така и в неделя. Действащият световен шампион похвали новия мотор на Дукати, който подхожда повече на неговия стил на каране.

Баная водеше през по-голямата част от последния ден тестове в Португалия. Италианецът записа рекордно постижение и направи общо 139 обиколки на пистата в Портимао. Следователно 26-годишният състезател е основен претендент за защита на световната си титла от 2022 г.

Втори завърши Йохан Зарко. Пилотът на Прамак Дукати също направи страхотно впечатление в изпитанията в Поругалия. Французинът даде второ време и продължи да се адаптира към новия мотор Дукати Десмоседичи GP23. Целта на Зарко през 2023 г. е само една- да запише първата си победа в клас MotoGP и да бъде един от сериозните съперници за титлата заедно с Баная.

Трети остана Фабио Куартараро. Състезателят на Ямаха изпитваше сериозни затруднения в събота. В неделя обаче французинът бе доволен от промяната в настройките на своя мотоциклет. Световният шампион от 2021 г. тества радикално ново крило, разположено в задната час на неговата Ямаха.

В крайна сметка Куартараро даде трето време с изоставане от 0.334 сек. спрямо Баная. Французинът също така разполагаше с малко по-висока топ скорост в сравнение с миналата година.

Четвърти и пети останаха Лука Марини и Марко Безеки. Състезателите на VR46 Дукати отново показаха добро темпо с мотора Десмоседичи GP22 и изостанаха с по-малко от половин секунда спрямо времето на Баная.

Шестото място бе заедно от Енеа Бастианини. Пилотът на Дукати правеше повече състезателни симулации не обръщаше голямо внимание на времената за обиколка. Италианецът изостана с 0.405 сек. от времето на Баная. Въпреки всичко Бастианини също е фаворит за спечелването на победата в Португалия

Седми финишира Алекс Маркес (Грезини Дукати), следван от Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Брад Байндър (КТМ) и Алейш Еспаргаро (Априлия). Извън топ 10 останаха всички машини на Хонда, както и Маверик Винялес с Априлия.

Вчера официално бе сложен края на предсезонните тестове за 2023 г. в MotoGP. Сега състезателите ще си вземат кратка почивка преди началото на сезон 2023 на 26 март. Домакин на събитието отново ще бъде португалската писка Портимао.