Начало MotoGP News Баная е претърпял автомобилна катастрофа в Ибиса след употреба на алкохол

Баная е претърпял автомобилна катастрофа в Ибиса след употреба на алкохол

399
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная е претърпял в автомобилна катастрофа в Ибиса. Пилотът на Дукати е дал положителна проба за алкохол, която е била над допустимата норма.

Според съобщения в испанския вестник Diario de Ibiza, Баная е изгубил контрол над своя автомобил и е паднал в крайпътна канавка в малките часове на вчерашния ден.

На мястото на произшествието пристигат служителите на Гражданската гвардия и местната полиция. Те са извършили проверка за алкохол на италианския състезател от MotoGP.

Дрегерът на Баная е отчел количество алкохол от 0,87 mg/l. Това е повече от разрешеното от закона ниво на алкохол от 0,25 mg/l, при което водачите в Испания могат да седнат зад волана на даден автомобил. Пилотът на Дукати не е пострадал и е бил единственият участник в инцидента.

Самият Баная публикува съобщение в социалните мрежи, в което се извинява и обяснява какво точно се е случило.

„В понеделник вечер бях в Ибиса с моите приятели по време на лятната пауза в MotoGP. Всички празнувахме и вдигнахме тост за победата ми в Гран при на Нидерландия. Когато напусках дискотеката в 3 часа сутринта, бях изправен пред кръгово кръстовище. След това се озовах с предните колела в канавката, без да закачам други превозни средства или хора“, каза Баная.

Въпреки това, направеният от полицията тест за алкохол установи, че нивото на алкохол в кръвта е по-високо от допустимото от испанското законодателство.“

Съжалявам за случилото се. На практика аз не пия. Това беше сериозна небрежност, която не трябваше да се случва. Извинявам се на всички. Мога да ви уверя, че съм си взел поука. Никога не сядайте зад волана след употреба на алкохол. Благодаря ви“, добави пилотът на Дукати.

Баная може да бъде изправен пред съда и да получи забрана да шофира. Според законите в Испания, това нарушение се наказва с лишаване от право да управлява МПС за срок от една до четири години.

От Дукати все още не са коментирали случката със своя пилот.

До момента италианецът има три победи от началото на сезон 2022 в MotoGP. Баная спечели състезанията в Испания, Италия и Нидерландия. Въпреки това той изостава с 66 точки от лидера във временното класиране Фабио Куартараро заради отпадания в Катар, Франция, Каталуния и Германия. Малко преди старта на сезон 2022 в кралския клас той подписа ново двегодишно споразумение с Дукати.