Начало MotoGP News Баная: Не усещах по-голямо напрежение

Баная: Не усещах по-голямо напрежение

158
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная не е усещал по голямо напрежение по време на състезанието на Муджело. Италианецът призна, че е трябвало да бъдекато машина, за да има шансове да спечели титлата в MotoGP през 2022 г. , заради последните грешки. Пилотът на Дукати записа феноменална победа в Италия и се доближи до лидерите във временното класиране.

Досега през тази кампания Баная има две отпадания. Италианецът не завърши състезанията в Катар и Франция. Също така спечели само една точка от дъждовната надпревара в Индонезия.

Преди началото на тази уикенд той изоставаше с 46 точки в класирането на шампионата. Благодарение на днешния си успех, Баная намали изоставането си на 41 пункта спрямо първото място.

На въпроса дали той, Фабио Куартараро и Алейш Еспаргаро, които се качиха на подиума, са основните претенденти за титлата, Баная отговори следното: „Направих повече грешки, така че още от това състезание трябва да бъда повече като машина.“

„Мога да кажа да [ние тримата сме фаворити]. Бих искал да сложа и Енеа [в тази група].“

Грешката на Баная в Льо Ман дойде в момент, когато той най-накрая бе направил пробив със своето Дукати. Миналогодишният вицешампион имаше труден старт на кампанията и се затрудняваше в намирането на добри настройки на новия мотоциклет.

Тъй като Муджело обикновено е силно място за Дукати, се очакваше Баня да бъде фаворит за победата в днешното състезание.

Въпреки че катастрофата във Франция е нанесла удар по надеждите му за титла, пилотът на Дукати каза, че не е усещал допълнително напрежение в Муджело.

Със сигурност беше важно за вземем точки за шампионата в състезанието на Муджело“. добави Баная.

„Не усещах по-голямо напрежение. Натискът винаги е налице. Ние вършим работа, в която трябва да живеем с голям натиск.“

Но когато се забавляваш, могат да се случат грешки. Хубавото е да рестартирате и да не мислите за проблемите си. Мислете само за нещата, които ви доставят удоволствие. Този уикенд наистина ми достави много удоволствие.“

Невинаги е лесно, защото понякога можеш да се ядосаш, както беше вчера следобед след квалификацията. Но винаги трябва да си позитивен. Всеки може да допусне грешки. Важното е да се вземат поуките от тях“, заключи Франческо Баная.