Начало MotoGP News Баная с най-добро време след края на първите две тренировки в Италия

Баная с най-добро време след края на първите две тренировки в Италия

173
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная оглави класирането след края на първите две тренировки за Гран при на Италия в MotoGP. Пилотът на Дукати записа най-бързата обиколка за 1:45.436 мин. Втори на 63 хилядни завърши Марко Безеки (VR46 Дукати). Третото място бе заето от Алекс Ринс. Състезателят на LCR Хонда бе на 81 хилядни от времето на Баная.

Гран при на Италия е шести кръг от сезон 2023 в премиерния клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Състезанието се провежда на пистата Муджело. Трасето е с дължина 5.245 км и е се намира в регион Тоскана.

Вчера на пистата Муджело се проведе специална церемония. По време на нея Андреа Довициозо бе приет в Залата на славата на MotoGP. Трикратният вицешампион в кралския клас се присъединява към списъка с легендите на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ

Прекрасни условия посрещната пилотите и отборите преди началото на първата тренировка в Италия. Температурата на въздуха бе 23 градуса, а тази на асфалта- 33. Времето бе слънчево, макар и с малко облаци.

Този уикенд бележи завръщането на Енеа Бастианини (Дукати) и Мигел Оливейра. Тримата пропуснаха състезанието в Льо Ман заради различни травми. Този уикенд има още един мотор на Дукати, каран от Микеле Пиро. Същевременно Алейш Еспаргаро използва каска със специален дизайн, посветен на легендата в MotoGP и WSBK Макс Биаджи. Неговият по-малък брат Пол Еспаргаро продължава възстановяването си от катастрофата в Портимао.

Алекс Маркес беше най-бърз в първата тренировка за Гран при на Италия. Пилотът на Грезини Дукати се надява да запише силен резултат в домашното състезание за неговия отбор. Втори и трети финишираха Куартараро и Байндър. Същевременно Алейш Еспаргаро падна на последния завой и се прибра в бокса накуцвайки. Баная правеше състезателна симулация и даде едва 16-то врене.

Условията преди началото на втората тренировка в Италия стана още по-добри. Температурата на въздуха бе 28 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 43.

С напредването на сесията Баная и останалите пилоти започнаха да подобряват постиженията си. Същевременно Ринс не бе доволен от поведението на Ди Джанантонио. Двамата едва не се удариха на италианското трасе. В крайна сметка пилотът на Грезини Дукати падна и провали постижението на своя съперник.

До края на втората тренировка в Италия настъпиха редица размествания на върха. В крайна сметка Баная успя да заеме първото място и да даде сериозна заявка за победата в утрешната квалификация. Втори и трети останаха Безеки и Ринс.

Четвърти остана Брад Байндър (КТМ), следван от Хорхе Мартин (Прамак Дукати) и Енеа Бастианини (ДУкати). Топ 10 допълниха Йохан Зарко (Прамак Дукати), Марк Маркес (Хонда), Алейш Еспаргаро (Априлия) и Лука Марини (VR46 Дукати).