Начало MotoGP News Баная се е притеснявал за рамото си преди старта на Херес

Баная се е притеснявал за рамото си преди старта на Херес

74
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная призна, че е билмного притесненза рамото си , което е контузил в Португалия. Пилотът на Дукати катастрофира тежко по време на квалификацията в Портимао и бе принуден да отиде в болница за преглед на дясното си рамо.

Въпреки че не бяха открити фрактури, Баная все пак се пребори с болката. Италианецът стигна до осмото място в Португалия след като потегли последен. След това продължи да изпитва затруднения от контузията на своето рамо в уикенда на Херес.

Франческо Баная бе най-бърз в третата свободна тренировка и квалификацията. На старта състезателят на Дукати успя да задържи зад себе си Фабио Куартараро. В крайна сметка Баная успя да спечели първата си победа за сезона, след като водеше от старта до финала и не допусна нито една грешка. Италианецът призна, че се притеснил от болка в рамото, която е усетил по време на загрявката.

„Бях много притеснен за състезанието, защото по време на загрявката бях без болкоуспокояващи и доста се борех“, каза Баная.

Но Clinica Mobile винаги може да предложи нещо добро. Това много ми помогна.“

Само последната част от състезанието беше трудна, защото почти всички спирания са отдясно, с изключение на последната крива. Завой номер 6 беше много труден за спиране на мотора. Чувствах сякаш някой натискаше рамото ми. Беше наистина болезнено.“

Баная записа първи успех с новия мотор Дукати Десмоседичи GP22. Досега другите две победи на марката бяха дело на Енеа Бастианини. Пилотът на Грезини кара мотоциклет от 2021 г.

Новата машина на Дукати имаше труден старт на сезона. Баная смята, че в последните кръгове е започнал да се справя добре с мотоциклета и е възвърнал усещането за предната част, което имаше с GP21.

Също така Баная заяви, че най-доброто нещо, което от Дукати са направили, е спирането на спре опитите да адаптират мотоциклета към неговия стил. Вместо това са решили да оставят Баная да се сработи с новия мотоциклет.

Бях по-оптимистично настроен по време на тестовете. В първото състезание за сезона, реалността беше малко по малко.“

„Смятам, че направихме нещо добро, след като спряхме да се опитваме да адаптираме този мотор към мен. Просто аз трябва да свикна повече с него. Със сигурност този мотоциклет се нуждаеше от различен стил на каране. Сега наистина мога да бъда по-бърз в завоите.“

„Сега нещата са малко по-различни. Най-накрая мисля, че се върнах към най-добрата си форма. Искам да продължа така и през следващите състезания, без да губя повече ценни точки“, завърши Франческо Баная.