Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело с втора победа в кариерата си след Гран при на Европа

Барикело с втора победа в кариерата си след Гран при на Европа

54
0

Рубенс Барикело от тима на Ферари спечели втора победа в кариерата си след като победи в проведената вчера надпревара за Гран при на Европа. Бразилецът изпревари своя съотборник Михаел Шумахер и пилота на Макларън Кими Райконен.
Стартиралият от четвърта позиция Барикело успя да поведе още след края на първата обиколка остана водач до края. За това помогна тактиката му с две спирания в бокса както и завъртането на неговият съотборник Михаел Шумахер в 22-ата обиколка. Световният шампион обаче успя да се върне на пистата и да продължи. Пилотите на Уилямс имаха проблеми с гумите на Мишлен. Монтоя изгуби първата си позиция още на старта където бе изпреварен от съотборника си Ралф Шумахер и Барикело. Колумбиецът направи грешка в 27-ия тур, като се завъртя на първия завой и удари атакуващия го Дейвид Култард. Този инцидент доведе до отпадането на двамата пилоти и излизането на Райконен на четвърта позиция. С по-късно спиране в бокса финландецът успя да изпревари Ралф Шумахер и да се качи за втори път на подиума през този сезон.
Така преднината на световният шампион Михаел Шумахер нарасна на 46 точки пред брат му Ралф. Още след състезанието за Гран при на Великобритания пилотът на Ферари може да си осигури за пети път световната титла и по този начин да изравни рекорда на Хуан Мануел Фанджо.