Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело: Точките са чудесни, но колата се пързаляше и имаше вибрации

Барикело: Точките са чудесни, но колата се пързаляше и имаше вибрации

42
0
Гран при на Япония,Рубенс Барикело

Още едно добро класиране в зоната на точките постигна отборът на Уилямс – Рубенс Барикело пресече девети финала на пистата Сузука в днешната Гран при на Япония. Нико Хюлкенберг обаче отпадна още в първия тур след катастрофа.

– Колата ми се пързаляше абсолютно навсякъде днес следобед – сподели бразилският пилот след състезанието. Не знам защо, а нещата далеч не приключваха с това – на всичкото отгоре в болида ми имаше сериозни вибрации. Да, взехме точки, но определено смятах, че ще се класираме по-напред – каза още Рубенс.

Хюлкенберг от своя страна призна, че не е тръгнал добре на старта, макар всъщност Виталий Петров (Рено) да го закачи секунди по-късно.

– Той докосна предната ми дясна гума и всичко приключи. Не искаш никога да отпадаш от надпревара толкова рано, но днес се случи. Иначе отборът върши великолепна работа по развитието на колата и това бе демонстрирано в представянето ни в квалификацията. Затова е и срамота, че отпаднах на такъв етап – заяви немският пилот.

Уилямс се борят за шестото място в класирането при конструкторите за 2010 г. и двете точки са много важни за тях, тъй като сега изостават от Форс Индия само с два пункта. Индийските им съперници не взеха нищо в Япония и борбата ще се ожесточи в следващите стартове.