Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело в топ 10 за трети път през сезона

Барикело в топ 10 за трети път през сезона

31
0

Рубенс Барикело най-накрая постигна целта си да стигне топ 10 в квалификация, при това по тесните улици на Монако. Бразилският пилот на Уилямс се класира сред най-бързите си колеги за трети път този сезон и в крайна сметка даде 9-о време със своя Уилямс FW32.

– Днес се забавлявах на трасето и съм щастлив от позицията си. Измъкнах от болида всичко, което можах и не мисля, че бяхме в състояние да се справим по-добре. Всички смятахме, че трафикът ще е огромен проблем този следобед, но всъщност нещата се подредиха. Монако е чудесно трасе за колата ни и се надявам това да ни помогне за представяне на ниво и утре – бе коментарът на Рубенс.

Нико Хюлкенберг изпусна Q3 за малко и остана с 11-о време.

– В първия сегмент бе натоварено, но всички успяха да направят по обиколка. Автомобилът вървеше доста добре, но моят тур не бе перфектен. Разочарован съм да изпусна последната част на квалификацията с толкова малка разлика. 11-и резултат не е чак толкова лошо нещо, но когато съотборникът ти е напред, никога не е приятно – призна германецът. – Въпреки всичко все още е възможно да направя добра надпревара и се надявам на приличен резултат в първата ми Гран при на Монако.