Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни изведе жена си от Бразилия с частен самолет

Бърни изведе жена си от Бразилия с частен самолет

1310
0
Фабиана Екълстоун, Бърни Екълстоун
Фабиана и Бърни Екълстоун; снимка: Майкъл Потс

Бърни Екълстоун и съпругата му Фабиана напуснаха Бразилия, притеснени от влошената епидемиологична обстановка в страната. Госпожа Екълстоун е бременна и трябва да роди в края на юни. Двамата бяха решили това да стане в родината й. Бърни и Фабиана заминаха през март за семейната плантация за кафе с идеята да изкарат там около две седмици. Заради обявената пандемия семейството реши да остане в имението си, но сега положението станало нетърпимо.

В Бразилия до момента има над 272 000 случая на заразени с коронавируса и почти 18 000 починали. Президентът на страната Жаир Болсонаро дълго време отказваше да предприеме мерки. В средата на април той дори уволни здравния министър в правителството си Луис Енрике Мандета, тъй като не бяха съгласни по въпроса със социалното дистанциране. Заелият след това поста Нелсън Тийч напусна след по-малко от месец. В момента изпълняващ длъжността министър на здравеопазването в Бразилия е генерал Едуардо Пацуело.

Ситуация се влоши толкова през последните седмици, че Екълстоун е намерил как да си тръгне от страната с частен самолет. Семейството е отпътувало за Швейцария.

„Прибираме се в Гщаад, в хижата ни. Сан Пауло внезапно се превърна в център на епидемията. Мъртвите са по улиците, болниците са препълнени. Президентът Жаир Болсонаро е объркан. Той едва сега разбира сериозността на ситуацията. Махаме се. Детето ни няма да се роди в този хаос и претъпкани болници. За щастие в Швейцария няма подобни проблеми”, обясни Бърни.