Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни Екълстоун смята да се откаже на 100 г.

Бърни Екълстоун смята да се откаже на 100 г.

33
0
Бърни Екълстоун,Кристиан Хорнер

Бърни Екълстоун явно няма никакво намерение да напуска Формула 1. Иначе, да, все някой ден някой ще заеме позицията на родения през 1930 г. британец. Ако това зависи обаче от мъничкия старец, това ще стане в далечното бъдеще. В разговор с журналист от Дейли мейл, къде на шега, къде съвсем сериозно, Екълстоун признава, че смята да продължи да се занимава с любимия си спорт докато не стане на 100 г.

„След това със сигурност ще се оттегля“, обещава Бърни. Какво ще стане след напускането му обаче той не разкрива. „Нямам никаква идея, кой ще поеме моята позиция. Пределно честен съм. Няма някой, който да презирам толкова много, на когото да пожелая тази работа.“

Разбира се това със сигурност не се харесва на борда на директорите на Формула 1 и най-вече на изпълнителният шеф на CVC, Доналд Макензи.

„Той със сигурност е загрижен за това, какво ще се случи с Формула 1 след като аз вече не заемам сегашния си пост. Ако умра или напусна сегашната си работа със сигурност ще е нужно някой да ме наследи. Казвал съм му, че трябва да организира нещата по съвсем различен начин.

Ако мен ме няма, тогава вероятно няколко човека ще ръководят целия бизнес, мисля си че със сигурност няма да е един човек.“