Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни се грижи за кокошките във фермата си, писнало му от предавания...

Бърни се грижи за кокошките във фермата си, писнало му от предавания за коронавируса

739
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Бърни Екълстоун се грижи за кокошките в кафената си плантация в Бразилия, сподели самият той. 89-годишният англичанин и съпругата му Фабиана заминали през март за фермата си с идеята да изкарат там две седмици. Обявяването на пандемията от коронавируса обаче ги принудило да останат. Те очакват и дете, което трябва да се роди в края на юни. Междувременно не скучаят и всеки има задължения.

„Тук сме заедно с 30 работници, така че ситуацията е търпима. Но ми писнаха безкрайните телевизионни предавания за коронавируса!”, каза Бърни

Във фермата има много работа. Освен кафената плантация там се грижат още за 680 глави добитък, 12 коня, 7 понита, 5 крави, 6 кучета, 3 котки и 34 кокошки. Домакинството разполага и с водоеми с риба. Каквито и допълнителни продукти да са необходими, се доставят до портите на имението, които са заключени.

„Лично аз отговарям за кокошките”, продължи да разказва Екълстоун пред швейцарския вестник Блик. „Два пъти дневно ходя до курниците и се връщам с две дузини яйца. Фабиана е добре. Бразилия е затворена и се готвим раждането да се случи тук. Щеше да е по-добре да е в Швейцария, ако можехме да отлетим до там… Важното е Фабиана и детето да са добре. Раждането на първи син ще е изключителен момент в живота ми!”

Съпругата на Екълстоун се занимава с реколтата от кафе в плантацията

До момента под нейното ръководство са прибрани 150 тона, които след това са изпратени във фабриката на семейството.

Когато не работят, двамата играят табла и според Бърни Фабиана е станала значително по-добра. Той не пропусна и да повтори, че ако зависело от него, щял да отмени сезон 2020 във Формула 1, за да се съсредоточат всички върху 2021 г. Това обаче не било критика към Либърти Медия.

„Имат си достатъчно проблеми. Но логистичната задача е изключително сложна. Аз щях вече да съм отменил сезона. Сега може би ще успеят да направят осем старта”, допълни Екълстоун.