Начало Лайфстайл Бърни спира филмов проект през 80-те

Бърни спира филмов проект през 80-те

45
0
Ники Лауда и Бърни Екълстоун
Лауда с Екълстоун, снимка: Мирко Щанге

След филмовия фестивал във Венеция през 1986 г., на филмовия режисьор и фен на Формула 1, Дейвид Кроненбърг, му идва идеята да заснеме филм за своя любим спорт.

„Проведохме няколко разговора с Бърни“, спомня си канадецът. „Те се въртяха около това, как можем да можем да заснемем филма. Първоначално Бърни бе отворен за идеята. В крайна сметка обаче парите се оказаха решаващи.“

Кеке Розберг е пилотът, който трябва да кара колата, в коята ще се намира камерата. Той е избран от Кроненберг, след като е интервюирал няколко пилоти, между които и Аертон Сена.

„Спомням си, че говорих с Аертон, попитах го какви са неговите мечти“, спомня си режисьорът. „Той ми обясни, че всичките му мечти са свързани с това да се състезава. И че дори в мечтите си се упражнява на всяка писта от календара.“

На същия въпрос Розберг отговаря обратното.

„Да мечтая за пистите? Прекарвам достатъчно време на тях, за да го правя и в мечтите си.“

След излизането на филма „Гран при“ на Джон Франкенхаймер през 1966 г. досега лента за най-популярния моторен спорт все още не е правена.

Режисьорът Рон Хауърд, заснел ленти като „Аполо 13″ и „Красив ум“, също има проект за филм с работното заглавие „Rush“, който ще разглежда двубоя между Ники Лауда и Джеймс Хънт, като в ролите им трябва да влязат Даниел Брюл и Крис Хемсуърт. Това че работата по филма продължава е явен знак, че за разлика от проекта на Кроненбърг, сега Еклестън е дал зелена светлина.