Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бащата на Бианки все по-малко оптимист за Жул

Бащата на Бианки все по-малко оптимист за Жул

37
0

Бащата на Жул Бианки – Филип заяви, че сега е настроен по-песимистично относно шансовете на своя син да се възстанови от тежките травми на мозъка, които получи след удара в кран по време на Гран при на Япония миналата година. След инцидента французинът продължава да е в кома цели 9 месеца в болницата в Ница.

В интервю за France Info Филип заяви, че той не е окуражен от текущата ситуация с Жул. „Непоносимо е. Като всекидневно изтезание е, каза бащата. – Понякога усещаме, че полудяваме, защото за мен е по-ужасно дори от това да беше умрял. Не можем да направим повече, за да му помогнем.”

По принцип в случаи като този с Бианки трябва да има значително подобрение след първите 6 месеца. Нещо, което обаче не се случва при Жул. И въпреки че пилотът успява да хване ръката на човек, стоящ до него, Филип не е сигурен дали това е съзнателно поведение или просто рефлекс.

„Времето минава и сега съм по-малко оптимист отколкото бях 2-3 месеца след катастрофата, когато можехме да се надяваме на по-добро развитие, казва още той. – В един момент трябва да осъзнаеш колко сериозна е ситуацията е всъщност.”

Според Филип едно излизане от комата на Жул би било цяло чудо, но едно такова нещо може да доведе до нови усложнения и състояние, в което Жул не би искал да изпада.