Начало Top Moto News Бастианини най-бърз след първите две тренировки за Гран при на Сан Марино

Бастианини най-бърз след първите две тренировки за Гран при на Сан Марино

196
0
Енеа Бастианини, Грезини
Енеа Бастианини, снимка Грезини

Енеа Бастианини най-бърз след края на първите две тренировки за Гран при на Сан Марино. На пистата Мизано пилотът на Грезини Дукати направи най-добрата обиколка за 1:31.517 мин. Втори на 0.114 сек. финишира Франческо Баная с Дукати, следван от своя съотборник Джак Милър.

Времето в първата тренировка на Мизано беше сухо и с частична облачност.

Веднага след началото на сесията пилотите напуснаха своите гаражи. Уикендът в Мизано ще бъде последен за Андреа Довициозо. Трикратният вицешампион ще напусне MotoGP след неделното състезание.

Франческо Баная допусна грешка и блокира идващите зад него Алекс Маркес и Енеа Бастианини. Пилотът на Дукати бе разследван от стюардите и получи наказание потегляне с три места по-назад в Гран при на Сан Марино.

Куартараро даде най-добро време в първата сесия за уикенда в Мизано, следван от Милър и Микеле Пиро. Пилотът на Дукати участва с уайлдкард и носи цветовете на Aruba.it. Бастианини даде седмо време, като пред него бяха състезателите на Априлия и Баная.

Времето в следобедната сесия на Мизано бе по-слънчево и сухо. Температурата на въздуха бе 27 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 43.

Още в началната фаза на втората тренировъчна сесия на Мизано, Куртараро продължаваше да прави най-бързи обиколки. Неговият сънародник Йохан Зарко допусна грешка на първи завой и катастрофира. За щастие пилотът на Прамак Дукати бе невредим.

Баная също падна от своя мотор, докато пилотите на Априлия отново показваха добро темпо. В самия край на сесията на пистата Мизано, Бастианини записа най-добрата обиколка, следван от Милър и бъдещия си съотборник Баная.

Четвърти финишира Йохан Зарко (Прамак Дукати), следван от сънародника си Фабио Куартараро (Ямаха). Шести и седми се класираха Маверик Винялес и АЛейш Еспаргаро от отбора на Априлия. Топ 10 допълниха Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Марко Безеки (VR46 Дукати) и Франко Морбидели (Ямаха).