Начало MotoGP News Бастианини разкри причината за отпадането си в Австрия

Бастианини разкри причината за отпадането си в Австрия

168
0
Енеа Бастианини, Грезини Дукати
Енеа Бастианини, снимка Грезини

Бастианини разкри причината за отпадането си в Австрия. Пилотът на Грезини Дукати сподели, че удар в бордюра е нанесъл поражения на предното му колело, заради които той е трябвало да се откаже.

Бастианини потегли от полпозишън в неделната Гран при на Австрия. Италианецът бе изпреварен на старта от победителя Франческо Баная. Малко по-късно той загуби позиция и от Джак Милър.

24-годишният състезател започна напрегната борба с Хорхе Мартин (Прамак Дукати). Двамата пилоти все още очакват решението на Дукати за това кой ще кара втория заводски мотор. Италианецът се движеше четвърти, когато в петата обиколка мина през висок бордюр на излизане девети и десети завой.

Това доведе до вдлъбнатина в джантата на предното колело, която което доведе до загуба на налягане в предната гума. Бастианини влезе в зоната за сигурност на завой номер четири и се оттегли.

Бях достатъчни конкурентноспособен, за да направя страхотно състезание, каза Бастианини.

23 обиколки преди края на състезанието излизах от завой 9 и докоснах малко бордюра, който  счупи колелото. Налягането на предната гума ставаше все по ниско. В крайна сметка този проблем разруши състезанието ми. Направих наистина добър уикенд. Темпото ми бе добро още от първата свободна тренировка“, продължи пилотът на Грезини Дукати.

В края на краищата не съм доволен от резултата си. Очаквам отново да се боря поне за подиум в следващото състезание.“

Бастианини вярва, че е щял да завърши на подиума, въпреки че е използвал меката задна гума. Италианецът остава мотивиран от факта, че е бил конкурентоспособен във всяка сесия през уикенда на Ред Бул. В допълнение той вярва, че има скоростта да се бори за подиума във всяка една надпревара до края на сезон 2022.

Не знам дали беше възможно да спечеля. Може би не толкова“, каза пилотът на Грезини Дукати.

Вероятно беше добре да се кача на подиума. Но в онзи момент не можех да кажа със сигурност. Сега отивам в Мизано. Това е  домашната Гран при. Много съм мотивиран, защото и този уикенд свършихме добра работа от FP1. Стъпка по стъпка ставах все по-бърз. Смятам, че ще бъда конкурентоспособен както за следващия кръг, така и за останалата част от шампионата“, завърши Енеа Бастианини.