Начало MotoGP News Бастианини също пропуска уикенда в Остин

Бастианини също пропуска уикенда в Остин

221
0
Енеа Бастианини, Дукати
Енеа Бастианини, снимка Дукати

Енеа Бастианини ще пропусне предстоящия състезателен уикенд в Остин. Пилотът на Дукати реши да се откаже от участие в третия кръг от сезон 2023 в MotoGP и продължава възстановяването си от контузия на рамото, получена по време на спринта в Портимао.

Бастианини се присъедини към заводския отбор на Дукати в началото на миналата година. Италианецът си партнира с действащия световен шампион Франческо Баная

25-годишният състезател и бе определян за един от претендентите за титлата през тазгодишната кампания в MotoGP. За съжаление дебютният уикенда на Бастианини със заводския отбор на Дукати започна по ужасяващ начин. Италианецът бе ударен от Лука Марини (VR46 Дукати) по време на спринтовото състезание в Портимао.

В резултат на инцидента Бастианини получи фрактура на дясната лопатка. Така той пропусна същинското състезания в Поругалия, както и втория кръг за сезон 2023 в Аржентина.

Тази седмица Бастианини направи няколко обиколки със Супербайк мотор на пистата Мизано, за да провери физическата си форма. Но след допълнителни проверки бе установено, че пилотът на Дукати все още трябва да почива, за да може да се възстанови напълно. В резултат на това той няма да участва в предстоящия състезателен уикенд в Остин. Заместник на италианеца ще бъде тестовият пилот на Дукати Микеле Пиро

„След като завърши няколко обиколки в Мизано с Панигале V4S, пилотът на Дукати премина допълнителни прегледи във Форли в клиниката на д-р Порчелини. Той потвърди, че Бастианини ще се нуждае от още няколко седмици. Така той ще се възстанови напълно от травмата на дясното рамо, получена в в Португалия“, се казва в изявление на Дукати.

„Затова Енеа ще продължи рехабилитацията си с цел да се завърне на пистата в Херес [в края на месеца] и ще бъде заменен в Тексас от Микеле Пиро.“

Бастианини стана третият състезател, който няма да вземе участие в Гран при на Америка. Вчера стана ясно, че Марк Маркес също няма да кара в Остин. Пилотът на Хонда се възстановява от фрактура на палеца на дясната си ръка.

Междувременно Пол Еспаргаро също няма да бъде в Остин. Пилотът на Tech3 GasGas се възстановява от фрактури на челюстта и гърба, получени при тежка катастрофа във втората тренировка за Гран при на Португалия. Испанецът е аут от MotoGP за неопределено време. Негов заместник ще бъде Йонас Фолгер.