Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън готови за битка след ваканцията

Бътън и Хамилтън готови за битка след ваканцията

47
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Дженсън Бътън и Люис Хамилтън са готови да се борят за титлата във Формула 1 през 2012 г. и това отново е единствената цел и за двамата пилоти на Макларън, заявиха те по време на представянето на новия автомобил на тима MP4-27. Състезателите лично вдигнаха покривалото от колата и споделиха, че я намират за красива, както и че нямат търпение да се състезават с нея. След чудесна ваканция, по време на която са си починали достатъчно, световните шампиони за 2009 и 2008 г. са изпълнени с енергия преди началото на сезона.

Беше чудесна зима, като аз лично гледах да съм най-вече на топло – сподели Бътън. – Изкарах доста време със семейството и приятелите си, презаредих батериите, но същевременно тренирах непрекъснато. Имах и няколко дни в завода, като вече ме сърбят ръцете да карам.

Хамилтън за разлика от него предпочете съвсем друг климат за почивката си:

Бях в Колорадо, на планина, тоест на студено и снежно. Аз също проведох сериозна тренировъчна програма, като междувременно колата не ми липсваше чак толкова много. Изключително съм благодарен на Мартин [Уитмарш], че ми позволи да изкарам такава почивка – хубаво е от време на време да отидеш по-далеч.

И двамата пилоти бяха категорични, че реалната скорост на автомобила и мястото на тима спрямо съперниците няма да станат ясни чак до първия кръг от тазгодишния шампионат в Австралия. Междувременно обаче те имат изключително важната задача да изчистят всичко по МР4-27 преди Гран при на Австралия.

Първоначалните впечатления и основната работа по колата са точно от изпитанията. Дори в първите петъчни тренировки няма да сме съвсем наясно за позицията си, но трябва да пристигнем в Австралия достатъчно уверени. А това се постига чрез упорит труд на тестовете, когато се изглаждат всички отделни компоненти. Необходимо е да изпипаме детайлите, за да сме в състояние по време на първия старт да се концентрираме върху това да извлечем онази малка стъпка напред, която да ни изведе начело – заяви Бътън.

Хамилтън сподели още, че добрата база от самото начало е наистина важна за цялостното добро представяне. Той не бе съвсем сигурен как промените в правилата и съответно в автомобила ще се отразят на карането и дали ще се наложи някакво сериозно адаптиране.

Огледалата за задно виждане обаче са променени, така че се надявам, че ще виждаме по-добре. Фелипе [Маса] ще е щастлив от тази конкретна промяна – засмя се Люис, коментирайки новия болид.

Що се отнася до промяната в правилото за изпреварвания и разрешаването на само една защитна маневра в борба на пистата, то Дженсън обясни, че всъщност става дума само за уточнение.

Ние – пилотите – имаме споразумение помежду си от две години. Това е само конкретно изясняване – допълни той.