Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Макларън са може би малко по-близо до Лотус

Бътън: Макларън са може би малко по-близо до Лотус

51
0
Дженсън Бътън

Макларън са може би малко по-близо до Лотус като темпо в Корея в сравнение с последните надпревари в тазгодишния шампионат на Формула 1, сподели Дженсън Бътън след свободните тренировки на пистата Йонгам.

Англичанинът и съотборникът му Серхио Перес записаха съответно девето и 12-то време в следобедната сесия.

Пистата тук е сложна, особено в началото на уикенда. Не мисля, че се използва изобщо през останалата част от годината и е много хлъзгаво в началото на тренировките. Следобедната сесия обаче показа в по-голяма степен темпото ни. Натрупахме доста километри, въпреки че аз не успях да извлека най-доброто от суперсофта в най-бързия си тур. Мисля, че започнахме да разбираме характеристиките на отделните смеси доста добре. Може би сме малко по-близо до Лотус в сравнение с последните надпревари, но да видим какво ще ни донесе утрешният ден – заяви световният шампион за 2009 г.

По време на втората сесия механиците му трябваше бързо да фиксират превключвателя за баланса на спирачките в кокпита. Той се бе изместил сам при спиране и трябваше да бъде блокиран неподвижен. Бътън обаче заяви, че цялата операция почти не се е отразила на работата му.

Перес отбеляза, че е свършил всичко в програмата си за деня, но и че има работа по оптимизиране настройките на своя МР4-28.

Трябва да пипнем реглажите за карането с твърдите гуми с много гориво, както и да се постараем да извлечем повече от меките с малко бензин. Трудно е да се балансира. Като цяло смятам, че сме в подобна позиция на тази от Сингапур: можем да влезем в точките, а това ще е добър резултат за нас – допълни мексиканецът.

Шефът на тима Мартин Уитмарш каза от своя страна, че някои посоки на работа във втората сесия са се оказали неправилни, но все пак пилотите са събрали полезни данни за по-нататъшните анализи.