Начало Избрани Бътън: Много хора, включително и аз, са изключително развълнувани да видят F1...

Бътън: Много хора, включително и аз, са изключително развълнувани да видят F1 във Вегас

1670
0
F1 във Вегас
F1 във Вегас, снимка Ред Бул Контент Пуул

Дженсън Бътън е изключително развълнуван за предстоящата Гран при на Лас Вегас. Бившият пилот от F1 е сигурен, че надпреварата в „Града на греха“ ще предостави невероятно шоу на всички фенове на Формула 1.

Лас Вегас ще приеме кръг от F1 в края на сезон 2023. Причината за това е нарастващата популярност на Формула 1 в САЩ. Световният шампионат ще се завърне в града в щата Невада след повече от 40-годишно отсъствие. Преди това Вегас прие общо две състезания от F1 през 1981 и 182 г. Те се проведоха на импровизирана писта, разположена в паркинга на известния хотел Цезар Палас. Така догодина Формула 1 ще има три старта на територията на Съединените щати.

Организаторите на събитието в Лас Вегас започнаха подготовка си за предстоящата Гран при. Това се случи по време на специално парти в началото на ноември. На него присъстваха пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, Алекс Албон от Уилямс и Серхио Перес от Ред Бул. Главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали също бе във Вегас и дори участва в полагането боята за старт-финалната линия на уличното трасе.

Новата писта във Вегас е с дължина 6.14 км, има 14 завоя и преминава през булеварда Лас Вегас Стрип. Трасето също така ще мине покрай известните хотели Цезар Палас, Беладжио и Венециан. Очаква се това да бъде едно от най-бързите писти в календара на F1 през следващия сезон.

Бътън също посети наскоро Града на греха. Британецът присъства на търговското изложение SEMA, на което е имало щанд на тима на Уилямс. Британецът разкри, че много хора в града говорят за предстоящото състезание от Формула 1.

„Много хора, включително и аз, са изключително развълнувани да видят F1 във Вегас. Като за начало аз мога да карам в този град. Това е нещо като моето местно Гран при, така че е перфектно. Вярвам, че този град ще внесе нещо различно в календара.“, сподели Бътън. Световният шампион от сезон 2009 сега живее в щата Калифорния, който е на един час разстояние със самолет от Вегас.

„Обичам старите писти като Спа, Монако, Сузука и т.н. Но от друга гледна точка,  място като Вегас внася нещо много различно в спорта и състезателния уикенд.“

„Сигурен съм, че атмосферата ще бъде нажежена. Лас Вегас е толкова готино място, а ако включим и Формула 1, това ще бъде перфектното шоу. Всички знаем, че във Вегас има много страхотни събития, но това ще бъде на първо място в класацията“, добави съветникът на Уилямс.

Бътън няма търпение F1 да стъпи във Вегас през ноември 2023 г.

„Очаквам с нетърпение да видя автомобилите да се движат по улиците на Лас Вегас на пълна газ, след като видях вълнението около събитието по представянето им. Знаете колко много много хора дойдоха да гледат партито през ноември, макар че до самото състезание остава близо една година. Това показва, че събитието е много интересно и се оказа чудесна загрявка.“

„Самият аз прекарах няколко дни във Вегас, където посетих изложението SEMA. По време на престоя си там чух много положителни мнения за идването на F1 в града през 2023 г. ам цареше наистина добра атмосфера, както и голям интерес и вълнение. Не знам колко натоварено ще бъде Гран при на Лас Вегас, но със сигурност ще бъде много зрелищно. Според мен, тук ще има толкова специална атмосфера“, завърши Дженсън Бътън.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Williams Racing (@williamsracing)