Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Надявам се в Корея да извлечем максимума от МР4-25

Бътън: Надявам се в Корея да извлечем максимума от МР4-25

53
0
Гран при на Япония,Дженсън Бътън

Дженсън Бътън (Макларън) рискува да тръгне от старта на Гран при на Япония с твърди гуми за разлика от съперниците си, които бяха с мекия тип на Бриджстоун. Англичанинът наистина поведе, но така и не вървеше достатъчно бързо, за да натрупа нужния му аванс и решението не се оправда. В крайна сметка той спечели четвъртото място и заради техническия проблем на съотборника си Люис Хамилтън.

– В началото на състезанието пилотите пред мен нямаха такива проблеми с меките гуми, каквито очаквахме. Затова стратегията ни пострада в известна степен и мисля, че първата ми серия в дистанцията бе твърде дълга. В момента, в който видяхме, че останалите са бързи със софт, а и аз не успявах да направя никаква разлика или да притисна който и да било, щеше да е разумно да вляза в пита. Но ще прегледаме данните и ще открием причините за всичко.

Управлението не бе леко с вече много износените твърди гуми, но ситуацията рязко се подобри, след като Бътън сложи меки. Още с излизането си от бокса той даваше най-добри времена за обиколка, а след финала допълни, че сцеплението е било страхотно.

– Въпреки това не бяхме достатъчно бързи, за да победим Ред Бул, че и Ферари. Не смятам, че можехме да се класираме по-напред – призна англичанинът. – Аз лично съм в същата позиция за шампионата, в каквато бях и преди това състезание, така че преследването на титлата става по-трудно [за мен]. Дойдохме тук с много различни компоненти, някои от тях работиха добре, но други се нуждаят от усъвършенстване. Можем просто да се надяваме, че в Корея ще извлечем максимума от целия този пакет – допълни световният шампион.