Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не мисли в дългосрочен план за бъдещето си

Бътън не мисли в дългосрочен план за бъдещето си

41
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън не мисли в твърде дългосрочен план за бъдещето си, заяви самият той днес в Монако преди началото на уикенда за шестия кръг от F1 за настоящия сезон. Англичанинът влезе в Гран при през 2000 г. и понастоящем е най-опитният пилот на грида – с най-много надпревари зад гърба си.

Световният шампион за 2009 г. премина в Макларън веднага, след като спечели титлата си с Браун Гран при. Той се установи добре в тима от Уокинг, намери своето място там и е в чудесни взаимоотношения с отбора. Обявеното скоро връщане на Хонда като доставчик на двигатели от 2015 г. пък го поставя в още по-силна позиция, тъй като англичанинът познава компанията и методите й на работа.

След обявяването на бъдещото сътрудничество с Хонда управляващият директор на Макларън Джонатан Нийл заяви миналата седмица, че Бътън може да остане в Макларън толкова дълго, колкото желае. Самият пилот обаче не гледа толкова напред – той ще е на 35 години в началото на сезона, когато отборът отново ще се състезава с агрегатите на японците.

В момента не искам да мисля твърде много за бъдещето. Трябва да живееш за момента и не смятам, че опитите да договоря дългосрочна сделка са нещо, което ме интересува. В спорта съм от 13 години и искам да имам свобода, както и усещането „ако чувството е за нещо погрешно, спирам“. За мен тази свобода е важна в бъдеще – обясни Дженсън.

Той отново коментира и връщането на Хонда, след като вече заяви, че то е прекрасна новина за F1 изобщо:

– За нашия тим е добре от гледна точка на бъдещето, но за спорта като цяло е фантастично. Присъствието на още един производител на двигатели е за добро. Имаме много силни компании, а новите правила ще привлекат още. Хонда бяха първите.

Що се отнася до предстоящия състезателен уикенд, то и според Бътън шансовете са на страната на Мерцедес, ако успеят да се справят с гумите.

Мисля, че Мерцедес ще са много бързи. Ако успеят да се класират на първа редица и направят едно спиране в надпреварата, то ще са спечелили. Но да се надяваме, че няма да е толкова просто и ще се позабавляваме на трасето – каза англичанинът.