Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не се притеснява, че ще пропусне тестовете на Муджело

Бътън не се притеснява, че ще пропусне тестовете на Муджело

43
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън не се притеснява, че най-вероятно ще пропусне тестовете на Муджело следващата седмица. Екипът на Макларън съобщи в официалния си Туитър акаунт по-рано този месец, че изпитанията от 1 до 3 май ще бъдат поверени на Гари Пафет и Оливър Търви.

Първите тренировки извън състезателен уикенд (но по време на сезона) от 2008 г. насам ще дадат възможност на отборите да работят по новостите си за идващата Гран при на Испания. Там се очаква всички да са с много подобрения по автомобилите, а единствено Испания Рейсинг ще пропуснат тестовете.

Проблемите на Макларън в Китай и Бахрейн пък накараха Люис Хамилтън да заяви, че няма търпение да се качи пак в болида, за да търси откъде се появиха грижите. Бътън за разлика от него няма нищо против тест пилотите да проведат изпитанията.

Причината, поради която няма да сме на тренировките, е, че никога не сме карали на Муджело. Определено не смятам, че ще имаме особен принос при толкова много неща за изпитване. За тест пилотите пък е добре да натрупат километри в колите и дори да се стигне до по-екстремни проби. Не е задължително и ние да сме на трасето – е цитиран световният шампион за 2009 г. от британския вестник Дейли Мейл.