Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не смее дори да мечтае за домашна победа

Бътън не смее дори да мечтае за домашна победа

50
0

През изминалите няколко години от влизането на Дженсън Бътън във Формула 1, на всяко домашно състезание той споделяше надеждата си да спечели пред собствена публика. Интересното е, че през тази година той е пределен реалист и не смята, че има някакви шансове за победа, дори и при дъжд. Въпреки че в последното състезание във Франция Бътън спечели първата си точка за сезона (първа и за Хонда), той не смята че RA107 ще бъде конкурентноспособен в неделя.
„Участвам във Формула 1, защото искам да се боря за победи”, споделя Бътън преди домашното си състезание. „Една победа у дома би била чудесно постижение, но за съжаление ние не сме в състояние да се борим за нея. Аз съм реалист, просто няма смисъл да мечтаем за победа. Трябва да продължим да работим усилено и да се надяваме, че през 2008 ще разполагаме с по-добра кола.
До сега сезона за нас е много тежък, но това в никакъв случай не променя нагласата ми към спорта и това което искам да постигна тук. Ако не се боря във всяко състезание, по-добре направо да се откажа. Трябва да давам всичко от себе си без значение дали колата е добра или не е.”