Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Норис да внимава с емоциите. Не трябва да показваш на съперниците...

Бътън: Норис да внимава с емоциите. Не трябва да показваш на съперниците колко си паднал духом

1342
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис трябва да внимава с емоциите, да не вини себе си толкова много и да не демонстрира колко е паднал духом пред съперниците, заяви Дженсън Бътън. Световният шампион за 2009 г. направи коментара след Гран при на Великобритания. В домашния за Норис и Макларън старт пилотът и тимът му допуснаха няколко грешки. Той все пак се качи на подиума, но според доста наблюдатели – а и според самия пилот – можеше да спечели. След финала Ландо каза, че взима грешни решения. По-рано този сезон британският пилот спечели първа победа в кариерата си във Формула 1 – в Гран при на Маями. От тогава досега обаче имаше още няколко състезания, в които можеше да е пръв.

„Ландо трябва да е малко по-внимателен с емоциите си. Той укорява себе си страшно много, включително след последното състезание, а това лесно може да излезе извън контрол. Знаем колко важно е да си в правилната умствена настройка. Норис е изключително талантлив и не искам да потиска сам себе си прекалено много. Това може да му струва концентрацията в следващата надпревара“, коментира Бътън.

„Освен това не трябва да показваш на съперниците си колко си паднал духом. Това е слабост, която е необходимо да криеш. Прекрасно е, че е толкова открит за чувствата си. Страхотно е за зрителите, но тук разсъждавам от гледна точка на състезателния аспект. Норис не трябва да вини толкова много сам себе си“, допълни Бътън

Самият Норис каза в навечерието на Гран при на Великобритания, че е реагирал прекалено – твърде емоционално – на случилото се между него и Макс Верстапен по време на Гран при на Австрия. Мнението му бе съвсем различно от това, което изрази след финала на пистата Ред Бул Ринг. На Силвърстоун чувствата на пилота на Макларън също преливаха след финала.

„Знам, че все пак взех подиум в Гран при на Великобритания, но просто ми писна да казвам, че е трябвало да се справя по-добре. Че е трябвало да сторя това или съм можел да постъпя така, или каквото и да е. Не ми пука дали коства време, не искам да коства време. Трябва да върша правилните неща сега. Би трябвало да печелим сега. Необходимо е да взимам по-добри решения“, каза Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)