Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Още един гаф и сме прецакани

Бътън: Още един гаф и сме прецакани

19
0

Дженсън Бътън усеща заплахата от следващите го пилоти на Ред Бул и е категоричен, че отборът трябва да се мобилизира и да започне отново да се представя силно, ако действително иска да спечели титлата.

Пилотът на Браун GP е на 18.5 точки пред Марк Уебър от тима на Ред Бул, но преди три състезания имаше много по-голяма преднина, а титлата изглеждаше сигурна. 29-годишният Бътън ще започне лятната си пауза с участие в Лондонския триатлон.

„Трябва да оправим нещата. Водим в шампионата, но ако продължат да се представят така силно, то задминаването ни е неизбежно.“

Ще изминат три пълни седмици, преди Формула 1 да акостира по улиците на Валенсия.

„Ако не успеем да постигнем добър резултат във Валенсия, то сме прецакани“ – добавя Бътън. „Това е, като да носиш жълтата тениска в Тур дьо Франс и да знаеш, че когато стигнеш хълма, ще бъдеш безполезен и изпреварен.“

Себастиан Фетел обаче имаше дори по-слаб уикенд в Унгария, като стартира от втора позиция, но в последствие се докосна с Кими Райконен, а по-късно отпадна. Така германецът изостава на 4.5 точки зад Уебър, докато разликата от Бътън е цели 23 точки. Фетел обаче е категоричен, че все още има много състезания и той може да компенсира разликата.