Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Ред Бул вероятно няма да са на първа редица, а това...

Бътън: Ред Бул вероятно няма да са на първа редица, а това е положително за спорта

33
0
Дженсън Бътън

Ред Бул вероятно няма да са на първа редица в Австралия, но това е добре за Формула 1, смята Дженсън Бътън.

Пилотът на Макларън призна, че не му е особено приятно да изразява такова мнение. Според него обаче ще е по-интересно до върха да достигат различни пилоти, а не един екип да доминира по начина, по който стори това този от Милтън Кийнс.

Не мисля, че Ред Бул ще са на първа редица, а това е положително за спорта. Тъжно е да кажеш, че мислиш по този начин, но това е положението. Те доминираха прекалено. За спорта ще е вълнуващо някой по-малък отбор като Уилямс например да се бори в челото – хората обичат подобни неща. И различни екипи ще са на върха в различните надпревари. Не смятам, че ще е лоша година, а че ще е невероятно вълнуващ сезон за феновете, без които ние просто няма да се състезаваме – обясни световният шампион за 2009 г.

Англичанинът изживя особено трудни дни тази зима, когато загуби баща си Джон. Твърди се, че дори обмислял да не се състезава, но в крайна сметка надделя както любовта му към надпреварите, така и чувството за отговорност:

Не се страхувам от нищо в F1. Последните два месеца поставиха всичко в перспектива. Ще се състезавам, защото обичам да го правя и ако съм достатъчно добър тази година, ще продължа и след това. Ако не съм, няма да карам. Което и от двете да се случи, не се страхувам, а е хубаво да постигнеш подобно състояние на духа.

Дженсън има нов съотборник този сезон – Кевин Магнусен, който впечатли по време на тестовете както хората в Макларън, така и наблюдаващите като цяло.

Кевин е много бърз – това го видяхме и в тестовете, и в кариерата му преди това. Според мен вече е осъзнал, че във Формула 1 има повече неща, отколкото вероятно е очаквал, като технология и правила, но свиква и се справя наистина добре. Говорим много – може би най-много в сравнение с повечето ми предишни съотборници – за настройките. Дава добра обратна информация. Той ще е бърз, но това се очаква: ще кара за Макларън, трябва да има скорост – допълни Бътън.