Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън с право вярва, че е претендент за титлата, заяви Уитмарш

Бътън с право вярва, че е претендент за титлата, заяви Уитмарш

41
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън има право да вярва, че все още може да се бори за титлата във Формула 1 през 2012 г., въпреки че изостава на 54 точки от лидера в генералното класиране Фернандо Алонсо (Ферари), заяви шефът на Макларън Мартин Уитмарш.

Носителят на короната за 2009 г. спечели втора победа за сезона миналия уикенд в Белгия. В момента е с актив от 101 точки, 50 които са за двете му първи места – на Албърт парк и Спа-Франкоршамп. Бътън обаче е категоричен, че ще се бори докрай в тазгодишното първенство и Уитмарш одобрява напълно това му намерение.

– Дженсън с право вярва, че е претендент за титлата. Доволен съм, че изпитва такова чувство, искам от него да вярва. Той ще се опита да спечели и на Монца, както и във всеки старт след това. Има още много точки за печелене – заяви Уитмарш.

Шефът на тима от Уокинг отново припомни, че сезонът е изключително непредвидим.

– Всичко може да се случи в момента. За Фернандо [Алонсо] бе ужасно, че се оказа невинна жертва в мелето на Спа, но пък не взе никакви точки. За Люис [Хамилтън] последното бе единственото що-годе положително нещо. Наистина много може да стане и смятам, че ни предстоят вълнуващи осем състезания до финала на сезона – допълни той.

Уитмарш смята, че Макларън се намират в доста добра ситуация понастоящем. Тимът разполага с бърз автомобил и според него върши прилична работа.

– Освен това имаме двама изключително високо мотивирани и бързи автомобилни състезатели. Те ще преживеят триумфи и спадове през остатъка от сезона, каквото подозирам, че ще се случи и с останалите топпилоти. Но затова всички сме тук, нали? – каза още шефът на Макларън.