Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън ще печели по-малко в Макларън

Бътън ще печели по-малко в Макларън

60
0

Дженсън Бътън посети за последно базата на Браун GP в Бракли, като според присъствали е предизвикал тъга и яд.

Определено е интересно колко бързо световният шампион промени желанията си и се пренасочи към Макларън. Oтлично доказателство за рязката промяна в позицията му може да бъде илюстрирана от това, че новата му книга „Моята шампионска година“ започва с предговор, в който Рос Браун хвали лоялността на пилота си.

Пилотът обаче опроверга слуховете, че отива в Макларън, защото ще печели повече. Той е категоричен, че иска да намери ново предизвикателство в лицето на новия си съотборник и адаптирането към новия си екип.

Всъщност ще печеля по-малко от това, което щях да получавам в Браун, така че причината не са парите. Просто ми е нужно нещо ново“ – казва новият световен шампион. „Чувствах се много удобно в тима на Браун, а преминаването ми в Макларън ме вади от моята зона на комфорт. Затова и го правя… Не отивам там, защото ще е лесно, а защото ще бъде трудно.

С тези думи пилотът потвърждава, че в основата на действията му не е желанието да увеличи заплащането си, а търсенето на нови предизвикателства. Вече мнозина специалисти потвърдиха, че изправянето срещу Люис Хамилтън при равни коли наистина е огромно предизвикателство.