Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън смята, че Алонсо е единственият пилот, който може да предизвика Фетел

Бътън смята, че Алонсо е единственият пилот, който може да предизвика Фетел

45
0
2013,Себастиан Фетел,Спа,Фернандо Алонсо

Въпреки че стартира от девета позиция в Гран при на Белгия, Фернандо Алонсо успя да стигне до второто място на подиума и по този начин да ограничи до минимум загубените спрямо водача в класирането при пилотите и победител в надпреварата на Спа, Себастиян Фетел. И докато Люис Хамилтън смята, че Себастиян Фетел ще спечели своята четвърта титла преди последното състезание, то бившият му съотборник в екипа на Макларън, Дженсън Бътън, е на мнение, че Фернандо Алонсо отново ще успее да се противопостави на шампиона докрай.

„Мисля, че Фернандо е единственият пилот в момента, който може да бъде предизвикателство за Себастиян“, обяснява Бътън пред The Guardian. „Изглежда, че във Ферари постигат напредък и той бе доволен от колата си. Смятам, че на Монца ще са много силни и Алонсо ще има сериозен шанс да спечели в домашното за екипа състезание. Те са по-силни отколкото бяха през миналата година по същото време и нещата могат да се получат за тях. Не смятам, че първенството е приключило.“

„Себ (Фетел – б.а.) бе много бърз и смятам, че той може да спечели титлата още преди края на сезона“, бе заявил от своя страна Хамилтън вчера. Той обаче не знаел, дали победната серия на германеца прави спорта скучен за зрителите.

„Не знам, дали хората са отегчени. Моята работа е да се състезавам и наистина се наслаждавам на своята работа, защото наистина я обичам. Във всички спортове може да се стигне до отегчение, когато някой печели по-често от останалите. Но когато сестрите Уилямс(тенисистките Винъс и Серена – б.а.) печелят титли, никой нищо не казва“, заявява в заключение Хамилтън.