Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън смята, че състезанието в Монако може да промени съотношението на силите

Бътън смята, че състезанието в Монако може да промени съотношението на силите

2142
0
Дженсън Бътън
Дженсън Бътън, снимка: Хонда

Дженсън Бътън смята, че състезанието за Гран при на Монако може да промени съотношението на силите в шампионата. В първите 5 кръга от сезона Мерцедес спечели 5 двойни победи и изглежда, че ще спечели титлите и тази година.

Ферари и Ред Бул изостават чувствително, като в последния кръг в Барселона пасивът им достигаше близо 1 секунда на обиколка. Според Бътън предстоящата надпревара по улиците на Монте Карло може да размести статуквото.

В миналото надпреварата там е предлагала много изненади. Сред тях са победите на Жан-Пиер Белтоаз през 1972 г., Патрик Депайе през 1978 г., Оливие Панис през 1996 г. и Ярно Трули през 2004 г.

„Хубавото нещо е, че предстои Гран при на Монако, каза Бътън. – Монако е трасе, на което може би в Мерцедес също ще са много бързи. Но имаме Ред Бул и Макс Верстапен, които ще са в битката. Ако Верстапен се справи добре в квалификацията и не се удари, той може да е много бърз. Смятам, че Ред Бул ще се бори с Мерцедес.“

След Монако предстои Гран при на Канада, където трасето е много бързо с дълги прави. Смята се, че там би трябвало Ферари да има предимство. И това според Бътън също ще допринесе за разместването на силите в шампионата.