Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън убеден, че може да навакса загубеното от санкцията; Хамилтън с проблем...

Бътън убеден, че може да навакса загубеното от санкцията; Хамилтън с проблем с реглажите

69
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън е убеден, че може да навакса загубите от санкцията, която ще го прати пет места назад на стартовата решетка в Япония утре. Пилотът на Макларън даде трето време днес на пистата Сузука, но смяната на скоростна кутия преди началото на уикенда доведе до автоматичната санкция.

Щеше да е хубаво да тръгна от трета позиция, но точно в този старт всичко може да се случи – заяви англичанинът. – Мисля, че въпреки всичко можем да се справим и от по-задно място. Балансът днес бе страхотен и чувствам, че извлякох максимума от автомобила, макар да останах доста далеч от двата Ред Бул-а. В челото се събра необичайна група болиди, така че би трябвало да вземем нелоши точки.

И според Бътън основните съперници на Макларън ще са Ред Бул, както отбеляза вчера съотборникът му Люис Хамилтън.

Темпото им бе страхотно в последните надпревари, така че очаквам и тук да е същото – добави Дженсън.

Хамилтън остана девети след проблеми с управлението на своя МР4-27. Той направи някои промени в настройките след петъчните свободни сесии, но днес поиска да се върне към вчерашния вариант.

Беше просто един от онзи дни… Имахме известни грижи с реглажите. Предната част бе страшно нестабилна и затова направихме промени за третата тренировка, но те доведоха до дестабилизиране на задницата. Реших да се върна към предишния вариант, но за съжаление не се получи. Иначе се чувствах страхотно в болида, който обаче не завиваше като хората – обясни той.

За Люис жълтите знамена заради инцидента на Кими Райконен не бяха особен проблем – така или иначе не бе достатъчно бърз. Той не бе сигурен и какво да очаква от надпреварата.

Темпото в дълга серия не бе лошо вчера, но колата… Ще имам проблеми, но ще направя каквото мога – каза още Хамилтън.