Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Удоволствието бе голямо, но за съжаление нямах особен успех

Бътън: Удоволствието бе голямо, но за съжаление нямах особен успех

16
0
Абу Даби,Дженсън Бътън,Макларън,Марк Уебър,Ред Бул

Дженсън Бътън завърши на четвърта позиция в днешното състезание. По всичко изглеждаше обаче, че той има възможност за повече. След не особено добър старт, в средата на състезанието шампионът за 2009 г. бе в много добра позиция за качване на подиума. Очакваше се след слагането на гумите от сместа медиум, той да покаже високото темпо, което имаше в петък с тях. Това обаче не се случи и той в края загуби третото място, след като бе изпреварен от Себастиян Фетел.

„Състезанието ми достави много удоволствие, но резултатът в края не бе задоволителен“, обясни Бътън. „Отново нямах необходимото темпо нито в квалификацията, нито в състезанието. Това е разочароващо. Не успях да покажа и темпото от петъчния ден, което имах в дългите серии от обиколки.

Имах чудесни двубои в състезанието, както с Уебър и Малдонадо, така и с други пилоти. Не успях да изпреваря Фернандо, защото той бе много бърз на правите. Освен това сцеплението в края вече не бе достатъчно. След втория рестарт бе най-зле. Отпред Фернандо спокойно успя да увеличи разликата, а Фетел ме натисна, след като излизането на колата за сигурност изглежда бе в негова полза. Той бе с меки гуми, в аз с медиум, които вече бяха на няколко обиколки. Определено бе в по-добра ситуация. Бе трудно да разпределя равномерно ресурса на KERS, за да покрия двете DRS зони. В крайна сметка той направи добра маневра, но беше доста смела. Можех да се изнеса навън, но тогава щяхме да се ударим. Не смятам, че това е правилно.

Ако не бе колата за сигурност нямаше как да ме настигне. Бе зад мен, но на почти 20 секунди. Нямаше да му е лесно да ме настигне и изпревари.“

„Себастиян свърши добра работа, Дженсън опита всичко да защити мястото си на подиума, но това не бе достатъчно“, гласеше равносметката и на Мартин Уитмарш. Като цяло уикенда бе разочароващ за Макларън, след като отбора спечели едва 12 точки, въпреки че бе може би най-бързата кола в Абу Даби. В класирането при конструкторите екипа от Уокинг продължава да изостава от Ферари, а Ред Бул се нуждае от едва четири точки в следващите две състезания, за да спечели трета поредна титла.

„Надяваме се да покажем по-добро темпо в Остин“, продължи Бътън. „Темпото ни тук бе много добро, както се видя от показаното от Люис. Обикновено скоростта ми в състезанието е по-добра, но сега трябва да видим, какво можем да подобрим. За съжаление заради неприятната повреда на Люис изоставаме от Ферари вече значително. Трябва да натиснем здраво в последните две състезания.

Не познаваме трасето в САЩ, но ще се погрижим за това следващата седмица у дома. Пистата изглежда интересна и бърза. За нас е много важно, както и за спорта, че отново се връщаме в САЩ. Остин е млад и много оживен град. Надяваме се да вдъхновим феновете и не само тях, но и хората, които искат да свържат бъдещето си с Формула 1.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter