Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън защитава начина на каране на Алонсо в Монако

Бътън защитава начина на каране на Алонсо в Монако

81
0
2013,Дженсън Бътън,Макларън,Монако,Ферари,Фернандо Алонсо

В Монако, където по принцип изпреварванията са особено трудни, Фернандо Алонсо загуби няколко позиции в наглед не особено трудни двубои. След като бе принуден от рейс контрола да даде позицията си на Серхио Перес заради пресичането на шикана, пилотът на Ферари бе изпреварен в последствие от Адриян Сутил на „Фибата“, а накрая загуби и битката с Дженсън Бътън на Раскас.

Благодарение на отпадането на Перес в края, испанецът все пак успя да завърши на седма позиция, но загуби доста точки спрямо водача във временното класиране при пилотите, Себастиян Фетел. Прекалено дефанзивното каране на Алонсо, който иначе е сред най-трудните за изпреварване пилоти събуди множество коментари. Сред хората, които го защитиха обаче бе съперникът му Дженсън Бътън.

„Видяхте в състезанието, как Фернандо, който е смятан от мнозина за най-добрия пилот във Формула 1, се свлече назад в класирането“, заяви Бътън пред sportinglife.com. „Той направи това, което смяташе за правилно, но тези маневри определено му навредиха. Няколко пилоти го изпревариха, защото той просто не достигна до лимита на възможностите си. Изпреварих го и аз след като първо опитах на друго място. После обаче се шмугнах в друг завой от вътрешната страна.

Фернандо мислеше за борбата в класирането при пилотите, това се видя ясно от начина му на каране. Може лесно да се види, дали някой иска да блесне в дадено състезание или мисли за всички 19 надпревари. Той е интелигентен пилот, което обаче до някаква степен повлия отрицателно на представянето му в Монако.“