Начало WRC Белгия отпада от календара на WRC за сезон 2020

Белгия отпада от календара на WRC за сезон 2020

476
0
рали Ипр
снимка; ERC
Рали Ипр е поредния отменен кръг от световния рали шампионат (WRC) за сезон 2020. Това трябваше да бъде първо посещение на шампионата в Белгия. Организаторите на събитието решиха да го отменят заради големия брой заразени с COVID-19, което наложи затягане на мерките и налагане на рестрикции.Това не позволява нормалното провеждане на рали надпреварата. 

„Винаги сме подкрепяли идеята Рали Ипр да бъде част от световния рали шампионат. За съжаление големият брой заразени с коронавирус не ползволява провеждането на надпреварата. Взехме това трудно решение с губернатора на Западна Фландрия Карл Декальове и кметовете на местните общини“, сподели кмета на град Ипр Емили Талпе.

„В момента най-важното е спряване с пандемията. Обсъдихме провеждането на ралито с местните власти. За съжаление броя на заразените продължава драстично да се покачва. Години наред Ипр е най-безопасното рали в Европа. Решихме, че здравето  е на първо място и се наложи да отменим провеждането на събитието“, заяви промоутъра на надпреварата Ян Хюге.

Отмяната на рали Белгия означава, че битката за титлата във WRC ще бъде на Монца Рали Шоу.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.