Начало WRC Белгия отпада от календара на WRC за сезон 2020

Белгия отпада от календара на WRC за сезон 2020

526
0
рали Ипр
снимка; ERC
Рали Ипр е поредния отменен кръг от световния рали шампионат (WRC) за сезон 2020. Това трябваше да бъде първо посещение на шампионата в Белгия. Организаторите на събитието решиха да го отменят заради големия брой заразени с COVID-19, което наложи затягане на мерките и налагане на рестрикции.Това не позволява нормалното провеждане на рали надпреварата. 

„Винаги сме подкрепяли идеята Рали Ипр да бъде част от световния рали шампионат. За съжаление големият брой заразени с коронавирус не ползволява провеждането на надпреварата. Взехме това трудно решение с губернатора на Западна Фландрия Карл Декальове и кметовете на местните общини“, сподели кмета на град Ипр Емили Талпе.

„В момента най-важното е спряване с пандемията. Обсъдихме провеждането на ралито с местните власти. За съжаление броя на заразените продължава драстично да се покачва. Години наред Ипр е най-безопасното рали в Европа. Решихме, че здравето  е на първо място и се наложи да отменим провеждането на събитието“, заяви промоутъра на надпреварата Ян Хюге.

Отмяната на рали Белгия означава, че битката за титлата във WRC ще бъде на Монца Рали Шоу.