Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: Мерцедес ще се бори за титли и победи

Бергер: Мерцедес ще се бори за титли и победи

31
0
Герхард Бергер

Последните промени в Мерцедес показват огромните амбиции на отбора да постигне успехи във Формула 1. Отговорните лица не се изморяват да повтарят, че направените промени ще имат позитивно влияние едва след време. Едва следващата година, когато правилата бъдат променени, хората от Бракли щели да са напълно готови за борба. Това мнение споделя и Герхард Бергер.

„Сигурен съм, че през 2014 г. Мерцедес ще е сред топ тимовете и ще се борят за победи и титли“, заяви Бергер в интервю за Motorsport aktuell. „С привличането на Лауда те взеха човек с отлични контакти. Смятам, че това бе много силно решение.”

Привличането на Тото Волф пък прави нещата още по-впечатляващи за сънародника им.

„Смятам, че това е много добър вариант и двамата ще работят в хармония помежду си. Ники ще пази гърба на Тото, така че политически и пазарно Мерцедес се подкрепи чудесно. Разбира се няма да е лесно да бъде заменен Норберт Хауг. Норберт направи много за Мерцедес и германския спорт, въпреки че в последните три години очакванията надминаваха постигнатото. Но това в никакъв случай не бе вина само на Норберт.“

Според Бергер, ако пилотите не успеят да постигнат успех през този сезон, то едва ли ще е по тяхна вина.

„Двойката Нико Розберг и Люис Хамилтън е мечтата за всеки тим шеф.“

Според него те са на едно ниво със Себастиян Фетел и Фернандо Алонсо.

„Нико три години контролираше Шумахер и това казва повече от всичко друго за неговите качества.“