Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: Ред Бул ще са непобедими, докато имат Нюи

Бергер: Ред Бул ще са непобедими, докато имат Нюи

52
0
Герхард Бергер

Герхард Бергер е убеден, че предстои един период на доминация от страна на Ред Бул, подобен дори на този на Ферари в близкото минало.

„Те няма да бъдат победени, докато имат Ейдриън Нюи. Какво могат да направят Ферари, Макларън или Мерцедес в тази ситуация? Аз бих се опитал да им отнема Нюи като оръжие.

Става въпрос за аеродинамичната страна на нещата. Ако аз бях съперник на Ред Бул, щях да направя всичко възможно, за да намаля важността на аеродинамиката. Днес това се прави с простия аргумент, че въздушните тунели са прекалено скъпи“, заяви Бергер, който също така не смята, че Ферари заслужават толкова сериозни критики заради грешката в последното за сезона състезание.

„След това, когато имаш всичката информация пред теб и имаш време да помислиш добре, винаги си по-умен. Беше лесно Ферари да бъдат критикувани след състезанието, но е невероятно трудно да направиш правилното нещо в тази решаваща секунда.

Не трябваше обаче да се случва така, че Реното да има по-добра F-duct система от Ферарито. Това е технология, която всички вече трябваше да познават достатъчно добре в края на сезона“, смята още австриецът.