Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер в Ауди в роля, подобна на тази на Лауда в Мерцедес?

Бергер в Ауди в роля, подобна на тази на Лауда в Мерцедес?

881
0
Герхард Бергер
Герхард Бергер; снимка: DTM

Герхард Бергер може да стане част от екипа на Ауди в роля, подобна на тази на Ники Лауда в Мерцедес. Трикратният световен шампион бе един от основоположниците на отбора, спечелил 7 поредни титли при пилотите и 8 последователни корони при конструкторите във Формула 1.

Ауди ще влезе във Формула 1 през 2026 г. Компанията от Инголщадт потвърди това официално още през лятото

Първоначално бе съобщено, че ще е производител на задвижващи системи. Малко по-късно стана ясно, че Ауди купува контролния дял от Заубер. Швейцарският екип ще е заводски за компанията в F1 от 2026-та.

Най-новото попълнение на тима е Андреас Зайдл. Той отива в Хинвил като главен изпълнителен директор и ще търси шеф на самия отбор. Има слух, според който самият Зайдл ще поеме този пост, но на по-късен етап.

След като се заговори, че Бергер, който доскоро оглавяваше немския шампионат за туристически автомобили (DTM), може да отиде в Ауди, бившият пилот отрече. Според някои източници обаче ролята му може да е различна и всъщност да не е ангажиран постоянно с екипа

В Мерцедес Лауда се занимаваше основно с политически въпроси и играеше ролята на връзка в определени случаи. Твърди се, че Бергер би могъл да заеме подобен пост в Ауди, където да използва придобитите си мениджърски умения и градените с десетилетия познанства в автомобилния спорт.

За присъединяване към екипа на Ауди се говори и за Матия Биното. Той напуска Ферари – официално на 31 декември, след като подаде оставка от поста шеф на тима. За интерес от страна на Ауди се заговори още преди официално да бъде потвърдено, че си тръгва от Маранело. Впоследствие се появи и информация, че от Ауди са готови да му плащат дори по време на периода, когато няма да има право да отиде в друг тим. Мнението за Биното е, че е великолепен инженер, който ще е огромна придобивка за който и да е тим във Формула 1. Говори се, че поне 4 отбора са му направили вече предложения за работа.