Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сахир и Имола убедиха Бергер: Верстапен е готов за борба за титлата

Сахир и Имола убедиха Бергер: Верстапен е готов за борба за титлата

1853
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Малко преди началото на сезон 2021 Герхард Бергер сподели, че не е убеден в способността на Макс Верстапен да се бори за титла във Формула 1. Само два старта след началото на първенството обаче бившият Гран при пилот промени мнението си.

„Макс е узрял за борба да титлата. Сега притежава необходимите навици, скорост и подходяща машина“, сподели Бергер.

„Моторът на Хонда вече не отстъпва по мощност на Мерцедес, а Ейдриан Нюи е конструирал много бърз автомобил, който от началото на сезона се бори за добри резултати. Понастоящем Люис [Хамилтън] е малко по-напред, но Макс ще го догони. Способен е да постига великолепни резултати“, добави той пред Шпорт Билд.

Самият Верстапен остана предпазлив в изказванията си и след победата си на пистата Имола.

„Страхотно е да се борим с Люис и Мерцедес, които доминират от толкова време и са толкова труден за побеждаване съперник. Така че резултатите от първите две надпревари са много, много обещаващи, но няма никакви гаранции. Сезонът е наистина дълъг. Ние просто трябва да продължим да работим упорито. Необходимо е да постигаме допълнителен напредък“, каза още пилотът на Ред Бул.

Бергер пък изрази мнение и относно трудното начало на сезона за Себастиан Фетел с новия му екип Астън Мартин.

„От личен опит знам, че в един момент пикът на формата преминава. Това трябва да се има предвид. Но ако един пилот все още обича спорта, все пак може да постига успехи“, обясни австриецът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.