Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сахир и Имола убедиха Бергер: Верстапен е готов за борба за титлата

Сахир и Имола убедиха Бергер: Верстапен е готов за борба за титлата

1932
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Малко преди началото на сезон 2021 Герхард Бергер сподели, че не е убеден в способността на Макс Верстапен да се бори за титла във Формула 1. Само два старта след началото на първенството обаче бившият Гран при пилот промени мнението си.

„Макс е узрял за борба да титлата. Сега притежава необходимите навици, скорост и подходяща машина“, сподели Бергер.

„Моторът на Хонда вече не отстъпва по мощност на Мерцедес, а Ейдриан Нюи е конструирал много бърз автомобил, който от началото на сезона се бори за добри резултати. Понастоящем Люис [Хамилтън] е малко по-напред, но Макс ще го догони. Способен е да постига великолепни резултати“, добави той пред Шпорт Билд.

Самият Верстапен остана предпазлив в изказванията си и след победата си на пистата Имола.

„Страхотно е да се борим с Люис и Мерцедес, които доминират от толкова време и са толкова труден за побеждаване съперник. Така че резултатите от първите две надпревари са много, много обещаващи, но няма никакви гаранции. Сезонът е наистина дълъг. Ние просто трябва да продължим да работим упорито. Необходимо е да постигаме допълнителен напредък“, каза още пилотът на Ред Бул.

Бергер пък изрази мнение и относно трудното начало на сезона за Себастиан Фетел с новия му екип Астън Мартин.

„От личен опит знам, че в един момент пикът на формата преминава. Това трябва да се има предвид. Но ако един пилот все още обича спорта, все пак може да постига успехи“, обясни австриецът.