Начало Автомобили Бестселър за историята на Тесла излезе на български

Бестселър за историята на Тесла излезе на български

269
0
Илон Мъск, Тесла
Илон Мъск

Подробна история за създаването, развитието и успеха на най-модерната автомобилна компания в света Тесла излезе на български език. Под заглавието Power Play авторът Тим Хигинс описва в детайли всички най-важни технически иновации, както и бизнес решения по пътя ѝ нагоре. Рисува портрети на множество важни личности, допринесли в малка или по-голяма степен за Тесла. Но разбира се, в центъра на събитията е Илон Мъск.

Роденият в Претория през 1971 г. бизнесмен предизвиква крайни реакции с работата и възгледите си. Той става част от Тесла през 2004 г., където след това придобива контролния пакет акции. Историята е завладяваща, независимо от това как се тълкува и възприема. Тесла е първата компания в света с пазарна оценка от 1 трилион долара, а превърналият се в нейно лице Мъск в момента е най-богатият човек на земята.

„Завладяващата и добре поднесена история на Тесла дава отговор на важния въпрос как един ъпстарт с амбиции за автомобилен производител се превърна в една от най-скъпите компании на земята“, написа „Вашингтон Поуст“

„Минеаполис Стар Трибюн“ отбелязва опита на Хигинс, допринесъл за увлекателното изложение. Авторът е автомобилен журналист с множество награди, работещ основно за Уолстрийт Джърнъл, наблюдаващ индустрията и промените в нея от съвсем близо.

„Хигинс отговаря за технологичното и автомобилно съдържание на Уолстрийн Джърнъл и е свършил изключителна работа. Книгата му е с изключително добри проучвания. Включва интервюта с (за съжаление, но разбираемо) анонимни настоящи и бивши служители на компанията.“

„Авторът блестящо е описал невероятни машинации. Интервюирал е стотици хора, свързани с Тесла – и в миналото, и в настоящето. Познава брилянтно финансовата история на компанията“, допълни „Таймс“.

Историята е изпълнена с невъобразими рискове и необичайни триумфи, разказани блестящо от истински майстор. „Бизнес трилър с действителни герои“, бе определението на Асошейтед Прес за книгата.

Издател у нас е Locus, които неотдавна пуснаха блестящата история за живота на Енцо Ферари. Преводът е на Людмила Андреева, Иван Тенчев е консултант. Цената е 36 лв.